Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаНіколи не садіть капусту на цих грядках – самі себе залишите без...

Ніколи не садіть капусту на цих грядках – самі себе залишите без урожаю

Этот материал также доступен на русском языке
Зазвичай розсаду капусти на грядки починають висаджувати з перших чисел травня, головне щоб погода дозволяла це зробити. Але багато овочівників припускаються серйозної помилки при посадці капусти, через що можуть втратити частину врожаю.

Справа в тому, що капусту не можна садити на грядки, якщо там до неї росли певні рослини.

Раніше ми розповідали, кому обов’язково треба вводити в раціон капусту.

Також не можна рік у рік вирощувати капусту на тому самому місці. Це виснажує ґрунт, а також у ньому накопичуються хвороби та шкідники.

На яких грядках не можна садити капусту

Якщо ви хочете, щоб капуста цього сезону виросла великою, красивою і соковитою, то досвідчені овочівники не радять вирощувати її на грядках, де минулого сезону ви культивували картоплю. Вона дуже виснажує ґрунт і капусті нічого не залишиться.

Не варто висаджувати капусту після інших видів капусти – броколі, цвітної, брюссельської та пекінської. У них загальні шкідники та хвороби, які можуть перейти і на нові посадки.

Не дуже вдалий варіант висадки капусти на грядки, де раніше росли пасльонові – томати, перці та баклажани, вони, як і їхня родичка картопля, виснажують ґрунт.

Де краще посадити капусту

Капуста порадує врожаєм, якщо її посадити після огірків, моркви чи буряків. Ці рослини залишають після себе хороший баланс поживних речовин, які необхідні для росту капусти.

Хороші попередники для капусти й часник з цибулею, у них неглибоке коріння і тому вони залишають поживні речовини в ґрунті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні