Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДачаЦі популярні добрива можуть занапастити врожай солодкого перцю - не вносьте їх...

Ці популярні добрива можуть занапастити врожай солодкого перцю – не вносьте їх на грядки

Этот материал также доступен на русском языке
Перець – це популярна культура на наших городах, але не всім вдається зібрати хороший урожай. І головна причина, як не дивно, може бути у добривах. Просто перцю підходять далеко не всі підживлення.

Які ж добрива не подобаються перцю? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій публікації.

Раніше ми розповідали, як за допомогою пшона підживити перець.

Перше добриво – це азот. Перець не любить надлишок азоту, тому що це може призвести до рясного росту листя та уповільнення утворення плодів. Перець потребує більш збалансованого співвідношення елементів живлення.

Обходьте стороною і добрива з високим вмістом хлору. Хлор може негативно впливати на зростання та розвиток перцю, особливо якщо він присутній у добривах у великих кількостях. Це може викликати жовтіння та опадіння листя.

Не підходять перцю і добрива з високим вмістом кальцію. Перець не переносить надлишок кальцію, який може призвести до різних захворювань рослин, таких як гниль плодів.

Добрива із високим вмістом фосфору теж не бажані. Зайва доза фосфору може спричинити відкладення цього елемента у ґрунті, що призведе до його застоїв та негативно позначиться на здоров’ї рослин.

Також багато овочівників упевнені, що перцю подобаються органічні добрива – причому свіжий гній і курячий послід. Це не зовсім так.

Справа в тому, що свіже органічне добриво може містити патогенні мікроорганізми та насіння бур’янів, які завдають шкоди перцю.

А ще, таке добриво часто спричиняє опіки кореневої системи через високу концентрацію аміаку.

Тому намагайтеся застосовувати збалансовані підживлення та надмірно ними не захоплюватися. Нині, у середині літа, головне завдання забезпечити перцю полив.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні