Головний компонент у такому бісквіті – мед. Саме він дає неперевершений аромат та смак випічці.
Раніше ми розповідали, як приготувати бісквіт на сковороді.
Інгредієнти:
На форму діаметром 16 см
- 100 г меду;
- 3 яйця;
- 125 г борошна;
- 20 мл рослинної олії;
- 40 мл окропу;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- щіпка солі.
Приготування:
- У глибоку миску вбийте яйця, додайте сіль і збивайте міксером 2 хвилини, потім влийте мед і збивайте, поки маса не збільшиться вдвічі.
- Борошно просійте разом з розпушувачем і частинами введіть у медово-яєчну суміш, перемішуючи дерев’яною лопаткою знизу-вгору.
- Влийте олію та перемішайте.
- На останньому етапі тонким струмком влийте окріп і акуратно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, перелийте тісто в змащену форму та відправте запікатися. Перші 20 хвилин випікайте при 180 градусів, а потім ще 15-10 хвилин за 160 градусів. Духовку не відкривайте під час випікання, щоб бісквіт не впав.
- Бісквіт можна залишити без змащування кремом, а можна поділити на три-чотири коржі та змастити, додати свіжі фрукти або ягоди та отримати смачний торт.