П’ятниця, 28 Червня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМіфи про літній догляд за волоссям, які давно пора забути – як...

Міфи про літній догляд за волоссям, які давно пора забути – як захистити локони від сонця

Этот материал также доступен на русском языке
Навколо впливу сонця на волосся існує безліч міфів. Розбираємося, яких із них давно пора позбутися.

Волосся не потрібно захищати від сонця

Сонячні промені проникають усередину волосини та позбавляють її корисних мікроелементів. Короткі промені UVB руйнують кератин і ліпіди, які забезпечують еластичність і здоров’я волосся. А довгі UVA-промені пошкоджують стрижень волосини, що складається з білка кератину, в результаті амінокислоти в його складі руйнуються через ультрафіолет. Через це волосся стає ламким, жорстким і сухим, втрачає пружність і блиск.

Раніше ми писали, як освітлити волосся натуральними засобами в домашніх умовах.

Вигоряння не шкодить волоссю

Сонячні промені проникають глибоко в стрижень волосини – кортекс, у якому міститься меланін. Ця речовина відповідає за натуральний колір волосся, який під впливом ультрафіолету руйнується і більше не відновлюється.

Влітку потрібно давати волоссю відпочити від догляду

Відмовлятися від догляду за волоссям не варто навіть під час відпустки. Через вплив сонячного світла та солоної води волосся потребує якраз ретельнішого догляду та захисту. Тому не варто нехтувати зволожувальними та живильними масками.

Морська вода насичує волосся мікроелементами

Попри те, що морська сіль багата безліччю корисних речовин, проникаючи всередину волосся, вона завдає йому шкоди. Морська сіль сушить волосся, через що воно стає жорстким і тьмяним. 

Сонце не призводить до випадіння волосся

Шкіра голови страждає через ультрафіолет не менше. Сонце зменшує кількість вироблюваного організмом себума, що стає причиною лущення і сухості. Також ультрафіолет пошкоджує волосяні цибулини, що спричиняє випадіння волосся і зниження швидкості його росту. Саме тому волосся влітку потребує особливо ретельного захисту та підтримки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)

Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні