П’ятниця, 28 Червня, 2024
ГоловнаЗдоров'яП'ять простих змін способу життя – як захистити мозок від деменції

П’ять простих змін способу життя – як захистити мозок від деменції

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть незначні кроки можуть позитивно позначитися на здоров'ї мозку. У цьому матеріалі розповідаємо про способи, які допоможуть захистити організм від старечого недоумства.

Правильне харчування

Якщо ви хочете захистити себе від деменції, у вашому раціоні регулярно мають з’являтися:

  • овочі та фрукти, 
  • риба і яйця, 
  • бобові та горіхи, 
  • оливкова олія.

А ось червоне м’ясо, алкоголь, цукор і рафіновані продукти краще виключити або хоча б скоротити в щоденному меню. До того ж, такий раціон зменшує ймовірність розвитку діабету другого типу, пов’язаного з хворобою Альцгеймера.

Раніше ми писали, який чай краще пити, щоб знизити цукор у крові.

Вправи

Якщо ви тренувалися занадто давно, то краще почати з простої пішої ходьби. Важливо приділяти фізичним вправам хоча б 30 хвилин протягом 5 днів на тиждень. Однак, якщо ви бажаєте займатися більш інтенсивно, краще обговорити це з вашим лікарем. 

Спілкування

Що ширше й активніше коло вашого спілкування, то корисніше це для мозку, а отже, зменшує ризик розвитку старечого недоумства. Тож заводьте сміливо заводьте нові знайомства та зустрічайтеся з близькими друзями.

Хороший сон

Нехтувати нічним відпочинком не варто, адже поки ми спимо, мозок очищається та оновлюється. Важливо приділяти сну не менше 7 годин на добу.

Тренування мозку

Волонтерство, читання книг, розгадування головоломок, вивчення нової мови або навичок – все це чудові способи збереження мозку активним і здоровим. В інтернеті є безліч спеціальних додатків, які не тільки зберігають пам’ять, а й тренують її.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не може розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Редакція не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. Також редакція не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини:

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні