Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаЧим обприскати кабачки для рекордного врожаю – плодоноситимуть без зупинки: набридне збирати

Чим обприскати кабачки для рекордного врожаю – плодоноситимуть без зупинки: набридне збирати

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачки - улюблена культура багатьох дачників і овочівників, але не всім виходить збирати плоди все літо, часто кабачки плодоносять буквально місяць і всі - рослини можна видаляти з ділянки. Але якщо провести обприскування, то врожай ви збиратимете до осені.

З кабачків готують закрутки на зиму, чого тільки варта ікра, але покупні кабачки не такі смачні, як домашні, та й ціна на них не дуже бюджетна, щоб накрутити і наїстися як слід.

Раніше ми розповідали, як правильно вирощувати кабачки.

Але досвідчені овочівники поділилися секретним підживленням, яке допоможе кожному виростити і зібрати відмінний урожай кабачків. Самі зможете продавати надлишки чи ділитися із сусідами.

Для цього потрібно взяти 10 л води, додати 0,5 чайної ложки борної кислоти, 15 крапель йоду та 1 л сироватки.

Сироватка не дає розвиватись грибкам, що дуже корисно для імунітету рослин. Борна кислота сприяє гарному наростанню зав’язей, запобігаючи їх пожовтінню та усиханню. А йод виступає як захист від всіляких гнилей.

Усі інгредієнти потрібно перемішати, щоб вони потоваришували між собою. Перелити суміш у пульверизатор і обприскати листя кабачків із двох сторін.

Дачники запевняють, що після такого підживлення кабачків стає дуже багато.

І не забуваємо про регулярне поливання, кабачки люблять воду. Вона повинна проникати в землю на глибину до 50 см. Також не варто брати холодну воду для поливу, зробите тільки гірше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні