Субота, 29 Червня, 2024
ГоловнаДачаДодайте у відро води столову ложку цього компонента і часник виросте розміром...

Додайте у відро води столову ложку цього компонента і часник виросте розміром із кулак

Этот материал также доступен на русском языке
З середини червня часник починає нарощувати головки, і якщо в цей час провести правильний полив із необхідними елементами живлення, то врожай вас здивує.

Що стосується літнього часнику (ярового), то зараз саме час провести підживлення звичайнісіньким розчином. На 10 л води потрібно взяти 1 склянку деревної золи і таку ж кількість оцту.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати часник, аби не жовтіло листя.

Склянку золи потрібно залити склянкою 9-відсоткового оцту і добре розмішати, щоб суміш шипіла, потім вилити її у воду і поливати часник під корінь.

Підживлення потребує і озимий часник. Зазвичай дачники радять брати сульфат калію, калімагнезію чи монофосфат калію. Потрібно вибрати один із цих препаратів.

Якщо ви хочете удобрити грядки з часником сульфатом калію, потрібно взяти з розрахунку 30 г на 10 л води, а якщо монофосфатом калію, то 10 г на 10 л води.

Також деякі овочі застосовують і сухе калійно-фосфорне добриво, вносячи по 30-40 гр на 1 кв. м площі.

Що внести на грядки з часником, щоб він виріс великим

Саме в період із середини червня і до кінця місяця, у південних регіонах цю підгодівлю можна провести трохи раніше, бажано удобрити часник фосфорно-калійними добривами.

Готується підживлення таким чином: потрібно в 10 л води розчинити сульфат магнію, суперфосфат та сульфат калію – все по 20 мг. Полив рослин під корінь краще проводити після зволоження грядок.

Хороший ефект дає і підживлення з одного сульфату калію. На 10 л необхідно взяти 1 столову ложку сульфату. Отриманою сумішшю поливають рослини з розрахунку – 10 л води на 2 квадратні метри.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні