Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДачаЧому огірки ростуть у вигляді гачка – цих помилок припускаються багато овочівників

Чому огірки ростуть у вигляді гачка – цих помилок припускаються багато овочівників

Этот материал также доступен на русском языке
Огірки неправильної форми за смаком нічим не відрізняються від рівних зеленців, але для консервації такі огірки господиня навряд чи вибере. Чому огірки виростають неправильно форми і що овочівник робить не так - читайте у цьому матеріалі.

Насамперед, гачкуватість огірків можна пояснити тим, що сама рослина за своєю природою повинна витися, і, якщо огіркам не вистачає місця, плоди можуть деформуватися.

Раніше ми розповідали, як правильно поливати огірки.

Але є й інші причини, пов’язані з неправильним доглядом.

І це – брак певних елементів. Огірки будуть неправильної форми у разі недоотримання калію та азоту.

Справа в тому, що до середини літа ґрунт сильно виснажується. Через перепади температур калій погано засвоюється і зеленці починають жовтіти і набувати неправильної форми. Допомогти рослині можна за допомогою підживлення. Наприклад, розчином калійної солі (30 г солі на 10 л води) або золою (0,5 кг золи ні 10 л води).

Якщо ж огірки світлішають і звужуються лише з одного боку – це брак азоту. Заповнити його допоможе обприскування розчином сечовини (5 г на 1 л води); полив розчином коров’яку (1:10) чи трав’яним настоєм.

Але запам’ятайте, що надлишок азоту загрожує опаданням зав’язі.

До гачкуватості призводить і неправильний полив. Не можна поливати огірки холодною водою, вона має бути теплою, хоча б 28 градусів.

Якщо ґрунт сильно пересушений, то огірки можуть рости у вигляді гачка.

Гачкуватість часто може спостерігатися наприкінці літа, коли вдень ще спекотно, а вночі прохолодно, саме цей перепад температур впливає на формування правильних огірків.

Якщо ночі холодні, то досвідчені дачники радять накривати посадки агроволокном, а рано-вранці знімати укриття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні