Болгари подають таратор зі шматочками льоду в тарілці. У класичному рецепті використовується несолодкий йогурт, але можна також айран, або кефір із мінеральною водою.
Суп таратор – інгредієнти
- огірки – 2 шт,
- йогурт грецький – 700 мл,
- кріп – 1 пучок,
- м’ята – за смаком,
- часник – 3 зубчики
- олія оливкова – 2 ст. л,
- горіхи волоські – 50 г,
- перець чорний мелений – за смаком,
- сіль – за смаком.
Суп таратор – приготування
- Очистити огірки та нарізати дрібним кубиком. Дрібно нарізати часник, кріп і листя м’яти.
- Змішати в ємності огірки, зелень і часник, приправити овочі сіллю та перцем і дати їм постояти 10 хвилин.
- Подрібнити ножем, качалкою або блендером горіхи і всипати їх до овочевої суміші.
- Додати натуральний йогурт. Якщо на ваш смак суп вийде надмірно густим, розбавити невеликою кількістю мінеральної води з газом.
- Додати в тарілки перед подачею невелику кількість оливкової олії. Також можна покласти в тарілку кілька кубиків льоду і прикрасити листочками м’яти.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)
Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)