Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи можна їсти сало жінкам: вчені зробили несподіваний висновок

Чи можна їсти сало жінкам: вчені зробили несподіваний висновок

Этот материал также доступен на русском языке
Сало є частиною української національної кухні. Завдяки високій харчовій цінності, 770-870 ккал на 100 г. Сьогодні багато жінок відмовляються від сала, вважаючи його нездоровою та надто жирною їжею. Але чи варто це робити?

Насправді, у сала багато корисних речовин для жіночого організму. Розумні порції його незамінні для здоров’я та гарної зовнішності.

Раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна захоплюватися салом.

Сало може містить в середньому 90% чистого жиру, який за рівнем засвоюваності не поступається молочному та риб’ячому. При цьому незамінних жирних кислот у свинячому салі більше, ніж у вершковому маслі. Вчені стверджують, що споживання сала разом зі свіжими овочами та зеленню попереджає розвиток атеросклерозу.

Скільки можна вживати сала без шкоди здоров’ю

Твердження про велику кількість холестерину у салі спростовує доктор сільськогосподарських наук Валентин Рибалко. Він наводить приклад: «За результатами спеціальних досліджень виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, яловичини — 67, телятини — 87, м’яса птиці — 113, маргарину — 186, вершкового масла — 244, риб’ячого жиру — 5700. Тоді, як у свинячому салі є тільки сліди холестерину».

Науковець додає, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів. Рекомендує щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів.

Вітаміни краси у салі

Молодість і пружність шкіри, здоров’я волосся та нігтів, нормальна робота серцево-судинної системи та міцність суглобів – на ці процеси мають позитивний вплив вітаміни та мікроелементи, які містяться у салі.

Вітаміни А та ряд вітамінів групи В, вітаміни D та E, а також кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, селен – їх можна отримати із сала, споживаючи його щодня невеликими порціями. Для якісного метаболізму жіночий організм потребує холін (вітамін B-комплексу) – згадайте про це, коли відмовлятиметеся від свіжого сала на дієті для схуднення. Лецитин робить клітинні мембрани більш еластичними, що є запорукою здоров’я, зокрема, шкіри.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні