Неділя, 30 Червня, 2024
ГоловнаДачаВаші клумби перетворяться на барвистий килим: садівники назвали найпопулярніші квіти-самосіви

Ваші клумби перетворяться на барвистий килим: садівники назвали найпопулярніші квіти-самосіви

Этот материал также доступен на русском языке
Самосівки - це квіти, які розмножуються власними силами без посадки нових рослин. Вони можуть стати чудовою прикрасою для вашої клумби, додавши неповторний колорит та атмосферу затишку.

Такий квітник можна назвати мрією садівника, адже квіти зростатимуть самі по собі і від вас практично нічого не потрібно, окрім як своєчасно видаляти бур’яни.

Раніше ми розповідали, як виростити петунію.

З цими рослинами ваша клумба буде ставати тільки кращою і кращою.

Ешшольція

Друга назва цієї рослини – каліфорнійський мак. У нього ніжні пелюстки різних відтінків – оранжевий, кремовий, жовтий, червоний, рожевий.

Ешшольція вважає за краще рости на сонячних місцях і досить добре переносить посуху. Цвітіння триває з травня до вересня, створюючи неймовірно барвистий килим на клумбі.

Після того, як відцвіте, формується насіння, яке восени рослина розкидає по клумбі. Воно добре зимує, а навесні проростають.

Календула

Друга назва цієї рослини – нагідки, золоті квіти. Це не тільки декоративна рослина, а й лікувальна, причому лікує не лише людей, а й інші рослини. Календула має яскраво-оранжеві або жовті квітки.

Цвіте календула з червня по жовтень, її насіння легко збирається і зберігається, а навесні так само просто висівається на клумби або в саду.

Іпомея

Ця рослина належить до сімейства в’юнкові. Іпомея з легкістю заплітає будь-яку огорожу, альтанку і витягується до 4 м.

Запам’ятайте, іпомея любить рости на сонці. Якщо ви посадите її в тіні, то пелюстки вона рідко відкриватиме. Цвіте іпомея з середини літа до заморозків. Насіння благополучно зимує в землі, а навесні добре проростає.

Незабудки

Це не тільки рослини з пісні, багато дачників із задоволенням висаджують незабудки у себе на клумбах. Тим більше, що зараз є не лише сині незабудки, а й рожеві та білі.

Незабудка переносить низькі та високі температури, не дуже вибаглива до ґрунтів. Легко розмножується самосівом.

Петунія

Ця рослина дуже популярна на наших клумбах. Також петунію вирощують у кашпо, вазонах. Селекціонери вивели безліч сортів та гібридів: махрові, ампельні, двокольорові, з різноманітними забарвленнями (є навіть чорна петунія).

Але для розмноження самосівом підходять лише найпростіші сорти.

Махрові та двокольорові при вирощуванні насінням можуть втрачати материнські ознаки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні