П’ятниця, 28 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісля цих процедур шкіра обличчя буде шовковистою і без зморшок – секрет...

Після цих процедур шкіра обличчя буде шовковистою і без зморшок – секрет у звичайному засобі

Этот материал также доступен на русском языке
Різноманітні олії здавна використовують у косметиці. Адже вони добре живлять і пом’якшують шкіру. Дорогі салонні процедури можна замінити бюджетним доглядом вдома. Це особливо актуально для сухої шкіри, на якій швидше з’являються вікові та мімічні зморшки. Ми розкажемо, які олії обрати і як їх застосовувати, аби отримати найкращий ефект. При правильному догляді уколи краси можна буде відкласти ще на кілька років.

Раніше ми розповідали про незвичайне застосування олії у плодовому саду.

Три правила нанесення олій

По-перше, влітку олії можна наносити на ніч. Вдень краще користуватися кремом із захистом від ультрафіолету.

По-друге, протестуйте олію на алергени на непомітній ділянці тіла перед нанесенням на обличчя. Адже невеликий відсоток індивідуальної реакції існує.

По-третє, наносьте олію тільки на зволожену шкіру.

Як вибрати олію за типом шкіри

Для сухої шкіри, яка не схильна до появи комедонів (пори на шкірі, які заповнені сальними виділеннями, мертвими клітинами шкіри та брудом) вибір олій найбільший. Оливкова, мигдальна, абрикосова, шипшинова, арганова, а також олія жожоба, макадамії, авокадо – можна обирати з цього переліку.

Для жирної та комбінованої шкіри підійде олія виноградних кісточок, конопляна, олія лісового горіху та навіть звичайна рафінована соняшникова.

Для володарок проблемної шкіри можна використовувати олії з антибактеріальним ефектом. До таких належать олія лавру та чайного дерева. Дерматологи застерігають від використання кокосової олії для проблемної шкіри. Хоча вона має антибактеріальну дію, проте здатне загущувати шкірне сало і провокує утворення комедонів.

По-перше, влітку рослинну олію можна наносити на ніч. Вдень краще користуватися кремом із захистом від ультрафіолету.

По-друге, протестуйте масло на алергени на непомітній ділянці тіла перед нанесенням на обличчя. Невеликий відсоток індивідуальної реакції існує.

По-третє, наносите олію тільки на зволожену шкіру.

Для сухої шкіри, яка не схильна до появи комедонів (пори на шкірі, заповнені сальними виділеннями, мертвими клітинами шкіри та брудом) вибір масел великий. Оливкова, мигдальна, абрикосова, шиповна, арганова, а також масло жожоба, макадамії, авокадо – можна вибирати з цього списку.

Для жирної та комбінованої шкіри підійде олія виноградних кісточок, конопляна, олія лісового горіха і навіть звичайна рафінована соняшникова.

Для власниць проблемної шкіри можна використовувати олії з антибактеріальним ефектом. До них відносяться олія лавра та чайного дерева. Дерматологи застерігають від використання кокосової олії для проблемної шкіри. Хоча воно має антибактеріальну дію, проте здатне загущати шкірне сало і провокує утворення комедонів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні