Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаНовиниНавіть старі махрові рушники стануть м'якими та пухнастими – так роблять розумні...

Навіть старі махрові рушники стануть м’якими та пухнастими – так роблять розумні господині

Этот материал также доступен на русском языке
Махрові рушники після прання стають жорсткими і «дерев’яними»? Зробити їх знову пухнастими і ніжними можна простими бюджетними засобами, які є у кожному домі. Ми зібрали ТОП-3 способи повернути м’якість махровим рушникам.

Раніше ми розповідали, які речі не можна прати в пральній машині.

Причин «здерев’яніння» рушників після прання є декілька. Найперше це – жорстка вода. Друге місце посідає пральний засіб. На третьому – спосіб сушіння. З нашими порадами вам не доведеться змінювати систему водопостачання або переходити на дорогі пральні засоби. Достатньо приготувати один із ефективних засобів. І пам’ятайте, чим вища температура прання, тим жорсткішими будуть рушники. Максимально допустима – 60 градусів, найбільш підходяща – 40 градусів.

Секретний інгредієнт у носінні

У барабан пральної машини разом із рушниками покладіть зав’язану капронову шкарпетку, в яку попередньо насипте 2 столові ложки солі для посудомийки або звичайної солі. Таким чином вдасться пом’якшити воду для прання. Якщо є вибір між порошком і гелем, обирайте другий варіант.

Оцет або лимонна кислота для полоскання

У відсік для кондиціонеру налийте 5 столових ложок оцту або насипте одну повну столову ложку лимонної кислоти. Під час полоскання ці засоби допоможуть пом’якшити рушники і зробити їх пухнастими. Можна також після основного циклу прання прополоскати рушники вручну, попередньо додавши оцет або лимонну кислоту до води. Нехай вас не лякає аромат оцту – він дуже швидко вивітрюється.

Сушіння рушників без сонця

Пряме сонячне проміння, обігрівальні прилади поруч – причини пересихання рушників, після чого вони обов’язково стануть жорсткими. Найм’якшою махра буде після сушильної машини. Якщо такої не маєте, то сушіть рушники на свіжому повітрі, але не під прямими сонячними променями. Найкраще це робити у затінку. Взимку уникайте батарей. І не пересушуйте махрові рушники, вчасно знімайте їх і складайте у шафу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні