Чому буряк не має цукристості та ще й гірчить? Це питання цікавить багатьох дачників. Вся справа у неправильному обробітку цієї культури. Про секрети вирощування коренеплодів розповідається на сторінці про садові та польові роботи в Instagram ” Рослини від Василя Івановича.
Раніше ми розповідали, чим удобрити буряк, щоб подвоїти урожайність.
Отже, щоб буряк був солодким і соковитим, постарайтеся, щоб ґрунт, де росте ця культура був багатий на органіку, добре розпушений, щоб був достатній доступ повітря до кореневої системи.
Запам’ятайте, якщо у вас на ділянці глинистий ґрунт, то буряк виросте гірким. Перед посадкою грядки краще перекопати і засипати піском, щоб полегшити глинистий ґрунт.
Саме на щільній землі, яка погано пропускає вологу та кисень виростають гіркі коренеплоди.
Якщо ви не встигли цього зробити до сівби буряків, ситуацію можна виправити за допомогою підживлення сіллю.
Підвищити цукристість буряків при її вирощуванні допоможе звичайна кухонна сіль.
При зростанні буряка потрібно полити розчином: 1 чайна ложка солі на відро води (на 1 кв.м).
Також гарний результат дає підживлення буряків настоєм коров’яку та деревною золою (3 склянки на 1 кв. м).
Зола крім харчування ще й зменшує кислотність ґрунту, що шкодить бурякам.
Ну і важливо не забувати, що буряк дуже вимогливий до вологи на початку сезону і під час зростання коренеплодів.
Якщо він росте у сухому місці, то коренеплоди, як і на щільних ґрунтах, виростуть гіркуватими.