Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаНовиниЩо нового на фронтах за добу: зведення Генерального штабу ЗСУ

Що нового на фронтах за добу: зведення Генерального штабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Протягом минулої доби відбулося 98 бойових зіткнень. Повітряні сили та ракетні війська та артилерія вразили 20 районів зосередження особового складу та три артилерійські системи противника.

За уточненою інформацією, враг наніс за позиціями наших військ та населених пунктів сім ракетних ударів із застосуванням 62 ракет, 43 авіаудари із застосуванням 48 КАБів, понад чотири тисячі обстрілів з різних видів озброєння, у тому числі 110 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

За минулі сутки Повітряні сили та ракетні війська та артилерія вразили 20 районів зосередження особового складу та три артилерійські системи противника.

У підсумку, минулої доби загальні втрати противника склали 1080 осіб. Також враг втратив 25 танків, 33 бойові броньовані машини, 49 артилерійських систем, одну РСЗВ, шість засобів ППО, 82 БПЛА ОТР, 38 ракет, 86 автомобілів та 14 одиниць спеціальної техніки.

Вже сьогодні від початку доби відбулося 29 бойових зіткнень. Російські оккупанти здійснили два ракетні удари двома ракетами та вісім авіаударів із застосуванням 11 КАБів, 413 обстрілів позицій наших військ. Також враг задіяв для ударів 16 дронів-камікадзе.

Обстріл викликали екстрені відключення електроенергії

У зв’язку з обстрілами об’єктів критичної інфраструктури в Україні запроваджено масові екстрені відключення електроенергії.

Спочатку прес-служба Укренерго повідомила, що 2 червня діятимуть ліміти на споживання електроенергії у період з 19.00 до 24.00.

Пізніше стало відомо про екстрені відключення у кількох регіонах – у Києві, Київській, Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях.

Бойові дії на фронтах

На Харківському напрямку від початку доби триває бій у районі Стариці. Ситуацію контрольовано. Наші захисники продовжують заходи щодо посилення переднього краю оборони.

За уточненими даними, протягом минулої доби на цьому напрямку враг втративши 115 осіб, з них 34 – безповоротно. Крім того, Силами оборони знищено танк, артилерійську систему, два засоби ППО, шість БпЛА, 14 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Вражено склад боєприпасів та вісім укриттів особового складу.

На Лиманському напрямку в районі Тернів атака супротивника успіху не мала.

На Сіверському напрямку за сьогодні відбулося п’ять бойових зіткнень у районах Роздолівки та Виїмки: три атаки ворога відбито, ще два бої тривають. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося три бойові зіткнення в районах Калинівки та Кліщиївки. Два з них завершилося, одне – триває у районі Калинівки. Противник успіху не має.

На Покровському напрямку противник намагається просунутись у районах Новоолександрівки та Сокола. Дві атаки відбито, ще три – тривають. Ситуація напружена. Силі оборони вживають заходів щодо стабілізації обстановки.

На Курахівському напрямку три спроби ворога наблизитися до Костянтинівки зазнали невдач. Втрат позицій не допущено.
За уточненою інформацією, вчорашня активність противника призвела до значних його втрат, а саме: понад 200 окупантів убитими та пораненими, знищено п’ять танків, п’ять БМП, один БПЛА, автомобіль та два склади боєприпасів. Пошкоджено чотири танки та дві бойові броньовані машини.

Від початку доби на Времівському напрямку успіху не мала спроба противника штурмувати наші позиції поблизу Старомайорського.

Також безуспішною була спроба російських окупантів просунутися на Оріхівському напрямку у районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники не оминають спроб витіснити наші підрозділи з плацдарму в районі Кринок. Дві атаки російських загарбників зазнали невдач. Втрат позицій не допущено. Ситуацію контрольовано.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні