Як приготувати перловку без замочування
Для цього потрібно:
- Вимити крупу і залити її окропом так, щоб вода повністю покривала перловку.
- Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хвилин.
- Злити воду і знову залити окропом, проварити ще 5 хвилин і знову злити воду.
- Повторити ще кілька разів цю дію, поки перловка повністю не розвариться. Щоразу додаючи окріп, збільшуйте трохи його кількість, оскільки каша буде розварюватися.
- Додати під час останньої 5-хвилинки до перловки молоко, м’ясо, овочі, спеції чи інші інгредієнти, які ви вважаєте за потрібне.
- Довести перловку з усіма добавками до кипіння, не забуваючи її помішувати, і зніміть кашу з вогню.
Раніше ми розповідали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.
Інші способи приготувати перловку без замочування
Заощадити час приготування перлової каші допоможуть електроприлади:
- духовка,
- мультиварка
- пароварка.
У духовку перловку ставлять у керамічному горщику. Вона буде готова протягом 40-45 хвилин за температури 220 ⁰С.
У мультиварці та пароварці зазвичай є спеціальні режими приготування круп. При цьому замочувати попередньо крупу не потрібно.
Вас також можуть зацікавити новини:
Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)
Революційний пенсійний закон ухвалено: як тепер враховуватимуть стаж (відео)