П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе потрібно нічого замочувати: хитрі способи швидко зварити перловку

Не потрібно нічого замочувати: хитрі способи швидко зварити перловку

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви забули або не встигли попередньо замочити перлову крупу, її можна доволі швидко приготувати та без цього. Розповідаємо в цьому матеріалі про кілька секретів досвідчених господинь.

Як приготувати перловку без замочування

Для цього потрібно:

  1. Вимити крупу і залити її окропом так, щоб вода повністю покривала перловку.
  2. Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хвилин.
  3. Злити воду і знову залити окропом, проварити ще 5 хвилин і знову злити воду.
  4. Повторити ще кілька разів цю дію, поки перловка повністю не розвариться. Щоразу додаючи окріп, збільшуйте трохи його кількість, оскільки каша буде розварюватися.
  5. Додати під час останньої 5-хвилинки до перловки молоко, м’ясо, овочі, спеції чи інші інгредієнти, які ви вважаєте за потрібне.
  6. Довести перловку з усіма добавками до кипіння, не забуваючи її помішувати, і зніміть кашу з вогню.

Раніше ми розповідали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.

Інші способи приготувати перловку без замочування

Заощадити час приготування перлової каші допоможуть електроприлади:

  • духовка, 
  • мультиварка
  • пароварка.

У духовку перловку ставлять у керамічному горщику. Вона буде готова протягом 40-45 хвилин за температури 220 ⁰С.

У мультиварці та пароварці зазвичай є спеціальні режими приготування круп. При цьому замочувати попередньо крупу не потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Революційний пенсійний закон ухвалено: як тепер враховуватимуть стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні