Холодник литовський – інгредієнти
- вода кип’ячена – 4-5 ст,
- буряк варений або печений – 1-2 шт,
- сік лимонний – 1-2 ст.л,
- огірки – 2-3 шт,
- яйця – 3 шт,
- зелена цибуля – за смаком,
- кріп – за смаком,
- сіль – за смаком,
- сметана – 3-4 ст. л.
Раніше ми писали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.
Холодник литовський – приготування
- Відварити або запекти в духовці чи мікрохвильовці попередньо буряк.
- Натерти очищений буряк на тертці та змішати в каструлі з перевареною водою і лимонним соком. Лимонний сік допоможе зберегти яскравий колір буряка і внесе нотку свіжості в холодник, але за необхідності його можна виключити зі списку інгредієнтів.
- Відварити круто яйця і нарізати їх дрібним кубиком. Також нарізати свіжі огірки. Якщо вони молоді, шкірку можна не знімати.
- Розтерти в каструлі подрібнену зелену цибулю із сіллю.
- Викладіть у каструлю також нарізані огірки, варені яйця та влийте бурякову суміш. Додати сметану.
- Перемішати холодник і посипати подрібненим кропом.
Подавайте страву з відвареною картоплею.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)
Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)