Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниКішка спить у ногах: ви здивуєтеся, чому вона обирає саме це місце

Кішка спить у ногах: ви здивуєтеся, чому вона обирає саме це місце

Этот материал также доступен на русском языке
Домашні улюбленці часто стають членами родини. І як повноправні жителі квартир і будинків вони обирають собі зручні місця для сну. Кішки часто люблять спати разом з людьми, вмостившись їм на ноги. Якщо ваш котик поводиться так само, то вам варто знати, що це означає.

Кішка вибирає для себе завжди найкомфортніше місце. Вона дуже любить тепло та затишок. Саме тому кішки сідають на диванах, у кріслах і навіть на сонячних підвіконнях. Але чому вони сплять поряд зі своїми господарями, лягають на ноги, на живіт чи голову?

Раніше ми розповідали, як кішки розпізнають біль.

Насамперед, лягаючи поряд з людиною кішка демонструє свою довіру та прихильність. Вона знову і знову приходить до місця зі знайомим запахом. При цьому кіт впевнений, що контролює людину. Водночас і сам почувається захищеним.

Існує теорія, що кішка, коли спить на одязі людини, тим самим очищає її енергетику, забирає можливі недуги. Ще коти хочуть почуватися активними учасниками подій у домі, знати, що відбувається навкруги. Тож одяг через запах може передати інформацію для кішки про стан справи у домі, про те, чим займався господар.

Коли кішка треться об ногу людини, вона таким чином наділяє господаря своїм запахом. Так відбувається своєрідний ритуал прийняття до зграї. Коти, особливо дорослі, не всіх людей сприймають за своїх.

Коли кішка лягає на частини тіла, то обирає ті, які потребують лікування. З одного боку, кіт реагує на тепло, а запалена ділянка завжди має вищу температуру. З іншого, кішка своїм теплом здатна вигріти вразливі місця. Тож не дивно, що коти вмощуються біля стомлених за день ніг. Так працює зоотерапія.

Сон у ліжку господаря – це ще й момент самоствердження для кота. Він спить там само, де й головні люди дому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні