Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВводьте цю кашу в раціон і старість забуде до вас дорогу: названо...

Вводьте цю кашу в раціон і старість забуде до вас дорогу: названо найкращу крупу для жінок

Этот материал также доступен на русском языке
Ймовірно, ця каша не посідає позицію лідера у вашому раціоні. Але даремно. Вона здатна омолодити жіночий організм на кілька років, поповнюючи його колагеном. Цей бюджетний гарнір повинен бути на столі хоча б раз на тиждень – і ваше тіло вам подякує.

Перлова крупа – вид ячмінної крупи у формі гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольору, довгастої або круглої форми. Назва пов’язана зі схожістю зерен крупи з річковими перлами і виникла ще в часи Київської Русі.

Раніше ми розповідали, яка каша корисна для серця та судин.

Для виготовлення перлової крупи зерна ячменю очищають від плівок, дроблять, шліфують і полірують. У результаті зерна крупи є ендоспермом, тобто частиною рослини, яка накопичує усі поживні речовини. У давні часи перлова каша вважалася делікатесом. Нині вона є не надто популярним продуктом, але даремно.

Особливістю перловки є довгий час її приготування, в порівнянні з іншими крупами. Знадобиться півтори години, аби зерна розварилися. При цьому вони дуже набухають, увібравши чимало води, але зберігають форму, гарнір виходить розсипчастий. Обсяг перлової каші в 5-6 разів перевершує початковий обсяг крупи.

В перловій крупі міститься чимало поживних речовин. Серед них вітамін Е і фолієва кислота. Вона багата на фосфор і калій.

Перлова також є джерелом лізину. Це – незамінна амінокислота, тобто така, яка не синтезується в організмі людини, а може надходити тільки з певними продуктами. Лізин називають «амінокислотою краси», адже він бере участь у синтезі колагену. Завдяки колагену тканини організму стають міцними та пружним, що дозволяє шкірі, нігтям і волоссю виглядати молодими та здоровими. Крім того, лізин  має імуномоделюючу, противірусну та антидепресантну дію.

Завдяки своїй калорійності – 330 Ккал на 100 грамів сухого продукту – перлова каша є дуже поживною та дає відчуття ситості надовго. Порцію готової страви 200 грамів міститиме 130 Ккал. Тож перловка чудовий варіант гарніру для тих, хто бажає схуднути або підтримувати фігуру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні