Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаНовиниУ Міносвіти повідомили про істотні зміни у роботі всіх шкіл в Україні

У Міносвіти повідомили про істотні зміни у роботі всіх шкіл в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Як зміниться графік у навчальних закладах і чого очікувати школярам та студентам – розповів міністр освіти України Оксен Лісовий.

Українських школярів та студентів чекає низка важливих змін у навчальному процесі, зокрема це стосується початку та закінчення навчального року, а також тривалості канікул.

Про це розповів Міністр освіти України Оксен Лісовий в інтерв’ю Telegraf.

Раніше ми розповідали, чи вплине на відключення світла підвищення тарифів на електроенергію.

За словами Лісового, суттєві зміни пов’язані з обстрілами російськими військами енергетичних об’єктів на території України. Через це можливі тривалі відключення електроенергії, особливо у зимовий період.

У зв’язку з цим Міністерство освіти рекомендує ефективніше використовувати світловий день у навчальних закладах — зокрема, розпочати навчальний рік раніше, закінчити його пізніше, а також навчатися у суботу.

Почати навчальний рік рекомендується у серпні, а закінчити – у червні. Відповідні рекомендації вже розіслали коледжами, закладами профтехосвіти та університетами. Відповідні рекомендації також готуються до відправлення – за словами міністра “завершують деякі розрахунки”.

Також навчальним закладам рекомендується перейти на шестиденний робочий тиждень та навчатися по суботах.

Окрім цього, Лісовий заявив, що можливе зміщення навчання на теплий період, адже взимку, крім питання електропостачання, також гостро стане питання опалення. Це дозволить зробити зимові канікули тривалішими.

Також розглядають питання про зміщення навчального графіка щогодини, щоб якомога раціональніше використовувати світлий час доби.

Вас також можуть зацікавити новини:

Умови виходу на пенсію змінять: що потрібно знати майбутнім пенсіонерам  

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні