Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДачаЗробіть так і полуниця буде смачною та солодкою: цей прийом багато садівників...

Зробіть так і полуниця буде смачною та солодкою: цей прийом багато садівників тримають у секреті

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця – популярна ягода, яку садівники вирощують для особистого споживання та на продаж. І якщо транспортабельність важлива ринку, то смак ягоди неодмінно важливий завжди. Досвідчені садівники розповіли, чим треба підгодувати полуницю, щоб вона виросла солодкою та смачною.

Які натуральні засоби допоможуть покращити смакові якості полуниці та як їх правильно застосовувати та готувати – читайте нижче.

Раніше ми розповідали, що потрібно додати у воду для поливу полуниці.

Буває так, що навіть солодкі сорти можуть дати кислуваті та не дуже смачні ягоди. Багато залежить від догляду, погодних умов та якості ґрунту. Але є добрива, які зроблять ягоди ще солодшими та смачнішими. І мова не про дорогі магазинні засоби, а про натуральні підживлення, які можна застосовувати протягом усього сезону, оскільки вони не накопичуються в ґрунті та ягодах.

Поліпшити смакові якості полуниці можна за допомогою двох натуральних складів на основі золи та кропиви.

Як застосовувати золу для підживлення полуниці

Зола допомагає полуниці стати ще солодшою, для цього склянку золи потрібно з’єднати з 1 л гарячої води, добре розмішати. Після цього розчин заливають 10 л води та перемішують, поливають полуницю під корінь. Такий полив може бути альтернативою звичайному поливу водою.

Також золу можна розсипати між грядками полуниці. Вона насичуватиме рослини корисними речовинами.

Як застосовувати кропиву для підживлення полуниці

Кропива допомагає не тільки удобрити полуницю, а й наситити ґрунт корисними речовинами. Щоб приготувати розчин, потрібно заповнити відро до країв кропивою і залити водою. Дати настоятися 4 дні, після цього процідити та розвести водою у співвідношенні 1 л настою на 10 л води.

Вносити по 0,5 л добрива під кожен кущ 1 раз на 30 днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні