Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе робіть так ніколи – три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю

Не робіть так ніколи – три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю

Этот материал также доступен на русском языке
Здавалося б, приготувати смажену картоплю зовсім нескладно. Однак страва не завжди виходить апетитною та смачною. Деякі помилки призводять до того, що замість ароматної хрусткої картоплі виходить просто каша.

Попередня обробка картоплі

Не варто одразу смажити картоплю, щойно ви її почистили. Краще спершу витримати очищені бульби протягом 15-20 хвилин у воді, а потім просушити їх за допомогою паперових або бавовняних серветок. 

Раніше ми писали, як приготувати рулет із картоплі з шинкою.

Температура та олія

Зверніть увагу на температуру та кількість рослинної олії. Не кладіть картоплю на холодну сковороду. Потрібно спочатку розігріти її, і тільки після цього викладати картоплю. Економити на рослинній олії – теж не найкраща ідея. Без неї картопля не матиме насиченого смаку, а також навряд чи добре просмажиться.

Сіль та спеції

Картопля потребує солі та спецій. Однак, не поспішайте солити смажену картоплю завчасно. Якщо ввести сіль занадто рано, картопля розвалиться та повністю втратить форму. 

Тому солять картоплю наприкінці, коли на скибочках уже з’явилася засмажена скоринка. Додавати прянощі та спеції потрібно за кілька хвилин до завершення приготування страви, щоб вони не втратили смак і аромат від надмірної теплової обробки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Чи будуть надбавки пенсіонерам 65+: до якого віку дають доплату до пенсії (відео)

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні