Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаУсього пара крапель цього аптечного засобу - і ви більше не побачите...

Усього пара крапель цього аптечного засобу – і ви більше не побачите на своїй ділянці мурах

Этот материал также доступен на русском языке
Мурахи провокують появу попелиці, яка здатна зашкодити врожаю і на городі, і в саду. Тому, якщо ви хочете захистити свій урожай, то спочатку позбавтеся колоній мурах. Впоратися з цим вам допоможе звичайний засіб.

Найбільше дістається молодим рослинам, які любить атакувати попелиця. Вона висмоктує з листя сік, рослини починають хворіти, в’янути.

Раніше ми розповідали, чим потрібно полити герань, щоб вона була посипана суцвіттями.

Протистояти мурахам допоможе звичайний засіб з аптеки. І це – ефірна анісова олія. Його аромат мурахи просто не переносять.

1-3 краплі ефірної олії потрібно додати в 1 л води і обприснути місця, де мешкають мурахи, після такої обробки комахи швидко покинуть ваш город та сад.

Якщо мурахи атакують певні рослини, можна взяти звичайну серветку або шматочок тканини і просочити анісовим маслом. Після цього серветку прив’язують до рослини. Цей метод теж допоможе позбутися шкідників. А ще він є гарною профілактикою. Якщо сусіди скаржаться на нашестя мурах, а у вас їх ще немає, краще працювати на випередження і прив’язати до рослин стрічки (серветки) з анісовим маслом.

Цей рецепт підходить для різних садових та городніх культур.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні