Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВізьміть склянку кефіру та одне яйце - і приготуйте цілу гору неймовірно...

Візьміть склянку кефіру та одне яйце – і приготуйте цілу гору неймовірно смачних та пишних булочок

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що повітряні та апетитні булочки можна приготувати на дріжджовому тісті, але сьогодні пропонуємо до вашої уваги рецепт на кефірі, їх ще можна смажити на звичайній сковороді.

Вони настільки смачні, що складно втриматися, щоб не з’їсти бодай одну. Але якщо смажене вам не можна, то такі булочки можна запекти в духовці. Але найголовніше в цьому рецепті – це те, що не потрібно готувати дріжджове тісто, чекати, поки воно підійде. Швидкий рецепт для приємного чаювання.

Раніше ми розповідали, як приготувати булочки із секретним інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 склянки борошна (200 мл);
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки харчової соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • рослинна олія для смаження;
  • 30 г масла для змащування.

Приготування:

  1. Віночком потрібно збити трохи яйце, влити до нього кефір, додати соду і добре розмішати, щоб сода вступила в реакцію.
  2. Після цього додати цукор, сіль, ванільний цукор та частинами ввести борошно. Замісити тісто.
  3. Накрити тісто плівкою і залишити на 15-20 хвилин відпочивати.
  4. Після цього тісто розкотити в пласт завтовшки до 0,4-0,5 см, змастити розтопленим вершковим маслом і згорнути рулетом. Скріпити рулет, щоб він не розмотався при нарізці.
  5. Нарізати рулет на невеликі шматочки шириною 2-3 см.
  6. Розігріти сковороду з соняшниковою олією і обсмажити наші булочки з двох сторін.
  7. Зверху готові булочки можна посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні