Вони настільки смачні, що складно втриматися, щоб не з’їсти бодай одну. Але якщо смажене вам не можна, то такі булочки можна запекти в духовці. Але найголовніше в цьому рецепті – це те, що не потрібно готувати дріжджове тісто, чекати, поки воно підійде. Швидкий рецепт для приємного чаювання.
Раніше ми розповідали, як приготувати булочки із секретним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки цукру;
- 3 склянки борошна (200 мл);
- 0,5 чайної ложки солі;
- 0,5 чайної ложки харчової соди;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- рослинна олія для смаження;
- 30 г масла для змащування.
Приготування:
- Віночком потрібно збити трохи яйце, влити до нього кефір, додати соду і добре розмішати, щоб сода вступила в реакцію.
- Після цього додати цукор, сіль, ванільний цукор та частинами ввести борошно. Замісити тісто.
- Накрити тісто плівкою і залишити на 15-20 хвилин відпочивати.
- Після цього тісто розкотити в пласт завтовшки до 0,4-0,5 см, змастити розтопленим вершковим маслом і згорнути рулетом. Скріпити рулет, щоб він не розмотався при нарізці.
- Нарізати рулет на невеликі шматочки шириною 2-3 см.
- Розігріти сковороду з соняшниковою олією і обсмажити наші булочки з двох сторін.
- Зверху готові булочки можна посипати цукровою пудрою.