Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок” – найповітряніший і ніжніший.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 8 середніх яблук;
- 1 куряче яйце;
- 200 г вершкового масла;
-
-
- 1 ст.
ложка крохмалю;
-
- 1/2 склянки цукру;
- 1 склянка води.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно разом із сіллю. Масло кімнатної температури потрібно нарізати дрібними кубиками, змішати з борошном і розтерти в крихту.
- Змішати воду з лимонним соком і влити в миску з крихтою. Замісити тісто.
- Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин.
- У цей час займіться приготуванням начинки. Яблука помийте, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте на плоскі часточки, збризкайте лимонним соком, посипте цукром, крохмалем і перемішайте.
- Поділіть тісто умовно на три частини, дві частини розкотіть і викладіть на змащений лист, по всій формі викладіть яблука. Тісто, що залишилося, розкотіть тонким шаром і накрийте зверху пиріг, защипнувши краї. У цьому шарі можна зробити отвори.
- Збийте яйце виделкою і змастіть зверху пиріг для гарної скоринки, також можна злегка присипати цукром.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.