Часто, щоб риба добре засолилася і просолилася, слід чекати не менше доби або хоча б 8-10 годин. Але цей рецепт допоможе приготувати малосольну рибку буквально за кілька годин.
Раніше ми розповідали, як смачно та оригінально приготувати скумбрію.
Інгредієнти:
- 1 свіжа скумбрія;
- 1 склянка води;
- 1,5-2 ст. л. солі;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. оцту;
- 2 лаврові листи;
- перець горошком – за смаком;
- 1 ст. л. соєвого соусу.
Приготування:
- Дайте рибі час розморозитись, помийте її, видаліть голову та нутрощі, наріжте на шматочки до 3-4 см завширшки.
- Закип’ятіть воду і розчиніть у ній сіль, дайте воді охолонути, потім залийте рибу розсолом і приберіть у холодильник на 1 годину.
- Після цього розсіл злийте і додайте до риби в банку оцет, соєвий соус, нарізану цибулю. Банку з рибою закрийте кришкою і відправте у холодильник на 1 годину.
Все! Риба готова. Можна подавати з картопелькою і насолоджуватися смаком маринованої скумбрії.