Середа, 19 Червня, 2024
ГоловнаДачаБаклажани будуть жорсткими, дрібними та гіркими – що не можна робити при...

Баклажани будуть жорсткими, дрібними та гіркими – що не можна робити при вирощуванні цих овочів

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажани вирощують багато овочівників, але не у всіх виходить зібрати рекордні врожаї, також часто плоди дуже сильно гірчать. І виною цьому три помилки у вирощуванні.

Що може стати причиною гіркоти? Всі ми знаємо, що баклажани, а саме велика частина сортів, має незначну гірчинку, яка швидко видаляється за допомогою солі. Також селекціонери створили сорти, які зовсім не гірчать. Але неправильний догляд може спричинити гіркоту, яку складно видалити навіть перевіреними трюками.

Раніше ми розповідали, як виростити великі баклажани.

Серед причин неправильний полив, різкі перепади температур та пізнє збирання.

Що стосується неправильного поливу, то це відбувається у посушливе літо. Але небезпечний і надмірний полив.

Досвідчені овочівники радять під один кущ виливати щонайменше 2 л води.

Що стосується теплиці, то тут потрібно більше води – під кущ потрібно виливати не менше 4-6 л води. Це пояснюється тим, що в теплиці крім поливу немає більше жодної вологи, а при вирощуванні у відкритому ґрунті є можливість додаткової вологозарядки за рахунок дощів.

Негативно на смак баклажанів, та й на їхнє здоров’я впливає перепад температур, тому якщо прогнозуються заморозки або різке зниження температури, краще кущі вкрити агроволокном або іншим матеріалом.

Щодо пізнього прибирання, то чим довше баклажани висять на кущі, тим більша ймовірність появи гіркоти.

Знайте, що овочі, що перезріли, завжди гірчать.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні