Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 17 травня – навіщо цього дня потрібно з'їсти...

Свята та народні прикмети 17 травня – навіщо цього дня потрібно з’їсти страву з картоплі

Этот материал также доступен на русском языке
17 травня в Україні відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства. Православні вшановують пам'ять апостола від 70–ти Андроника і Юнії. Іменини відзначають Кирило і Микита. У народному календарі Андронов день. У цей день не потрібно ухвалювати важливі рішення.

17 травня – яке свято відзначають в Україні

17 травня в нашій та інших країнах відзначають Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства. На сьогодні практично всі аспекти сучасного життя залежать від інформаційно-комунікаційних технологій. Тому в цей день вітають і вшановують усіх професіоналів у галузі інтернет-технологій і комунікацій. Серед них:

  • програмісти, 
  • системні адміністратори,
  • вебдизайнери,
  • редактори інтернет-видань.

Словом, ідеться про всіх фахівців, які працюють у сфері інформаційних технологій, адже завдяки їхнім знанням, розуму, компетентності та навичкам люди мають змогу швидкісної комунікації та можуть вчасно отримувати актуальну інформацію.

Також з 1997 року 17 травня в багатьох країнах відзначають День пульмонолога. Пульмонологія є однією з найважливіших наук і галузей медицини, яка вивчає дихальну систему людини, діагностує її патології та знаходить шляхи їх лікування. Вітаємо сьогодні всіх пульмонологів із професійним святом!

А ще 17 травня в усьому світі відзначають День народження Інтернету. Саме цього дня 1991 року було представлено та затверджено стандарт World Wide Web. Ця подія справді змінила весь сучасний світ і стала початком нової ери в комунікації, інформації та соціальній взаємодії. Інтернет став універсальним засобом комунікації, доступним кожній людині в будь-якій точці світу. Свято нагадує про те, як один винахід може вплинути на життя мільярдів людей по всьому світу. 

17 травня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять апостола від 70-ти Андроника і Юнії, які були родичами апостола Павла, але стали християнами раніше за нього самого. Святий Андронік був єпископом Паннонії та разом з Юнією проповідував Євангеліє язичникам. Відомо, що святі загинули за свою віру мученицькою смертю. 

17 травня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • приймати важливі рішення – високий ризик зробити неправильний вибір,
  • жінкам фарбувати та стригти волосся – до проблем зі здоров’ям,
  • вирушати в далеку дорогу – поїздка може бути невдалою.

Не варто користуватися колючими та ріжучими предметами та ходити в ліс.

Також будьте дуже обережні сьогодні з вогнем.

17 травня – що заведено робити цього дня

Святий Андрон вважається покровителем “небесних воріт”. До нього звертаються з проханнями відкрити браму і випустити дощ, адже всьому, що посаджено, потрібна цілюща волога. 

За старих часів господині цього дня готували страви з картоплі. Вважалося, що чим більше картоплі на столі, тим кращим буде її врожай і тим багатшим будеш.

Андронів день вважається вдалим для творчості, рукоділля і різного ремесла. Також це вдалий день для ремонту і будівництва, але нещасливий для весілля.

17 травня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • горобина і яблуні цвітуть – можна вирушати на риболовлю;
  • погода холодна – до частого граду влітку;
  • вітер дме північний – чекай холодного літа.
  • день прохолодний і дощовий – таким же буде і літо;
  • погода стоїть ясна і суха – буде рання осінь;
  • дятел стукає в лісі – чекай дощу.

17 травня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Адріан, Афанасій, Євдокія, Степан, а також Климент, Кирило, Микита, Пелагея, Никифор і Флоріан.

Вас також можуть зацікавити новини:

Незалежно від місця перебування: до якого віку потрібно оновлювати свої військово-облікові дані (відео)

Про що замовчує уряд: що зміниться для українських пенсіонерів у травні (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні