Раніше ми розповідали, як приготувати найшвидше тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
- Тепло молоко – 150 мл;
- Тепла вода – 150 мл;
- Дріжджі – 1,5 чайної ложки;
- Цукор – 2 чайні ложки;
- Сіль – щіпка;
- Вершкове масло – 100 г;
- Борошно – 500-600 г.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і змішайте тепле молоко та воду, дріжджі, цукор, сіль та вершкове масло. Відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Частинами введіть просіяне борошно, і замісіть еластичне тісто.
- Помістіть тісто в миску або каструлю, накрийте рушником і відправте в тепле місце на годину-півтори.
- Після цього з тіста можна сформувати пиріжки з улюбленою начинкою (солодкою або солоною) та спекти їх у духовці. Це тісто також підходить для пирогів та піци.