Новини

Чим великодня паска відрізняється від панеттоне і яка випічка смачніша

Відразу ж обмовимося, що панеттоне – це різдвяна випічка, на Великдень в Італії готують коломбу. Хоча саме панеттоне – найбільш популярна в Україні, звісно, після паски саме у великодні свята.

Раніше ми розповідали, як приготувати великодню паску швидкого приготування.

Паска, панеттоне і коломба – це традиційні святкові випічки, які часто вживають під час святкування Великодня. Хоча всі ці випічки мають схожий зовнішній вигляд і іноді можуть здаватися схожими на перший погляд, вони мають свої унікальні особливості та відмінності у рецептурі.

Великодня паска – це традиційна святкова випічка в православних країнах. Основні інгредієнти для паски включають борошно, дріжджі, масло, яйця, цукор, родзинки, цукати та різні спеції. Паска зазвичай прикрашається білою глазур’ю, цукровою пудрою, горіхами або сухофруктами. Відмінною рисою паски є її форма – високий циліндричний хліб з конічною вершиною.

Панеттоне – це італійські святкові ласощі, які традиційно вживають на Різдво та Новий рік. При приготуванні панеттоне використовують практично той же набір, що і для паски, але втричі менше борошна і втричі більше вершкового масла та жовтків. Таке тяжке тісто піднімає закваска. Саме вона – найголовніший компонент панеттоне. Через велику кількість масла та яєць тісто у панеттоне виходить вологим та смачним. Паска ж більш суха і повітряна.

Хоча все залежить від ваших уподобань.

Панеттоне має типову форму круглого дна з високими боками і шапочкою. Зовні ця італійська випічка схожа на нашу паску, тому така популярна саме на Великдень.

Коломба – це також італійський святковий хліб, який вживають під час Великодня. Основні інгредієнти для коломби такі ж, як у панеттоне: борошно, натуральні дріжджі, масло, яйця, цукор, цедра цитрусових та сухофрукти. Відмінною рисою коломби є її форма – хліб у формі голуба. Коломба також часто прикрашається ласощами та глазур’ю.

Хоча в класичну коломбу не кладуть цукати та родзинки, а замість глазурі верхівки прикрашають цукровим посипанням та горіхами.

Таким чином, хоча паска, панеттоне, коломба мають схожі інгредієнти і призначені для святкового вживання, вони мають свої унікальні особливості та відмінності в рецептурі, формі та смаку. Кожна з цих випічок має свою традицію та символіку, що робить їх незамінними компонентами святкового столу.

Читайте також на тему:

Паска на рідкому тісті;

Чому не виходить паска: типові помилки;

Пасха на жовтках – рецепт найсмачнішої великодньої випічки.

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 17 травня – навіщо цього дня потрібно з’їсти страву з картоплі

17 травня в Україні відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства. Православні вшановують пам'ять апостола…

17/05/2024 06:27
  • Новини

Візьміть банку кукурудзи та яблуко: найсмачніший салат за 5 хвилин – готуватимете кожні вихідні

Зазвичай на приготування салату потрібно витратити достатню кількість часу та фінансів. Але сьогодні пропонуємо вам…

17/05/2024 05:26
  • Домашній адвокат
  • Статті

У яких випадках потрібна допомога адвоката з аліментів?

Турбота про дитину — це, мабуть, один із найважливіших обов'язків батьків. Вони повинні опікуватися, навчати,…

16/05/2024 23:59
  • Новини

Ці стрижки ніколи не виходять із моди: з такою зачіскою ви завжди будете на висоті

Якщо ви бажаєте завжди мати актуальний вигляд, досить обрати одну з цих стрижок. Яким буде…

16/05/2024 23:31
  • Новини

Обов’язково зробіть це на грядках з помідорами – і врожай збільшите у рази: перевірено

Більшість сортів та гібридів томату сильно гілкуються і утворюють велику кількість бічних пагонів, які називають…

16/05/2024 22:57
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 17 травня

17 травня очікується погода без опадів в більшості областей України.

16/05/2024 22:11