Великий піст вже добігає кінця, але й вибрати цікаву страву для приготування з кожним разом все важче. Урізноманітьте пісний стіл дуже смачним і ситним рецептом — котлетами з капусти.
Дуже соковиті, з апетитною рум’яною скоринкою, а готуються просто та швидко.
Раніше ми розповідали, як приготувати цвітну капусту у спеціях із картоплею.
Інгредієнти:
- білокачанна капуста — 700 г;
- цибуля — 2 шт.;
- манна крупа — 5-6 ст. ложок;
- часник — 2 зубчики;
- свіжа петрушка — 3-4 гілочки;
- свіжий кріп — 3-4 гілочки;
- мелена паприка — 1 ч. ложка; сіль — 1 ч. ложка (на власний смак);
- чорний молоти перець — на власний смак;
- рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Дрібно нарізаємо цибулю, часник і зелень, шаткуємо капусту.
- Заливаємо капусту окропом, ставимо на плиту і варимо 7-10 хвилин на повільному вогні (якщо не щільна капуста і не дуже тверда, можна просто накрити кришкою і залишити на столі на 10 хвилин).
- Зливаємо воду через сито. Капусту остуджуємо, віджимаємо та перекладаємо в чашку.
- На сковороду наливаємо трохи олії, насипаємо цибулю. Обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо часник. Перемішуємо та обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Змішуємо в мисці капусту, обсмажену цибулю з часником, додаємо трохи солі, перцю, паприку, петрушку та кріп. Додаємо манну крупу та ретельно перемішуємо.
- Накриваємо миску серветкою та залишаємо на 15 хвилин.
- На розігріту сковороду наливаємо трохи олії. Формуємо невеликі котлети, викладаємо їх на сковороду та обсмажуємо з обох боків. Готові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсіонерам у 9 областях встановлено нову доплату до пенсії: хто і скільки зможе отримати
Заборона виплат пенсій та багато іншого: що саме передбачає пакет допомоги США (відео)