Новини

Готуємось до Великодня: готуємо домашню ковбасу без оболонки – простий рецепт

Продовжуємо активно готуватися до Великодня та продумувати святкове меню. Одна з традиційних українських страв на Великдень — домашня ковбаса.

Пропонуємо простий та смачний рецепт для якого вам навіть не знадобляться кишки та спеціальна насадка для м’ясорубки – рецепт домашньої ковбаси без оболонки.

Раніше ми розповідали, як приготувати краффіни з ніжним вершковим смаком.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця (без кісток) — 700 г;
  • куряче філе — 300 г;
  • курячий бульйон — 80 мл;
  • сіль — 15-20 г;
  • перець свіжомелений — за смаком;
  • часник — 2-4 зубчики, — за смаком.

Приготування:

  1. Нарізаємо куряче філе смужками або великими кубиками і відбиваємо за допомогою великого кухонного ножа (головне розбити волокна, щоб ковбаса вийшла ніжною).
  2. У курячих стегон відокремлюємо м’ясо від кістки, а м’якуш крупно нарізаємо — все трохи відбиваємо ножем.
  3. Кісточки від стегон кладемо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо концентрований курячий бульйон. Готовий бульйон повністю остудити.
  4. У мисці змішуємо нарізані стегна та філе, додаємо сіль, перець та подрібнений часник. Поступово вливаємо бульйон.
  5. Ще раз добре перемішуємо м’ясо зі спеціями та бульйоном. Затягуємо миску з м’ясом харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 6 годин або на ніч, щоб курка добре просочилася перцем та часником.
  6. Далі потрібно сформувати ковбасу. Рукав для запікання розрізаємо та розстеляємо на робочому столі (для яскравого красивого кольору можна трохи присипати рукав меленої паприкою). Викладаємо на рукав фарш і щільно загортаємо. Міцно зв’язуємо батон ковбаси товстою ниткою з одного боку. Після цього ущільнюємо фарш, щоб не було порожнеч і зав’язуємо з іншого боку. Можна додатково перев’язати батон уздовж, як шинку.
  7. Кладемо ковбасу на деко або у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180ºC духовку. Запікаємо близько 40-60 хвилин, залежно від розміру. Альтернативний варіант приготування — кладемо ковбасу у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько години. Вода в каструлі повинна ледве кипіти, але не вирувати.
  8. Готову ковбасу відразу заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Забираємо в холодильник, щоб ковбаса трохи відлежала, ущільнила і краще нарізалася.

Вас також можуть зацікавити новини:

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою: що повідомили в уряді

Як збільшити пенсію: чи є сенс переходити на інший вид виплат чи подавати до суду (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Кімнатні рослини, які як магніт притягують кохання та добробут у кожну оселю

Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.

22/11/2024 14:31
  • Новини

Несподіваний інгредієнт, який зробить котлети соковитими та ніжними

Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…

22/11/2024 13:39
  • Статті

Як вибрати диван для дому: повний гід

Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…

22/11/2024 13:04
  • Новини

В Україні планують заборонити небажані дзвінки: що пропонує новий законопроєкт

Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…

22/11/2024 12:41
  • Новини

“Ощадбанк” змінює правила: як це вплине на ваші фінанси

Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…

22/11/2024 11:42
  • Новини

Стартує прийом заявок на отримання новорічних подарунків поштою для дітей

Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…

22/11/2024 10:53