Зовсім небагато часу залишилося до одного з найголовніших свят для всіх християн — Великодня. Пропонуємо вам ще один рецепт у “великодню скарбничку” — дуже смачні міні-паски в паперових стаканчиках, якими можна пригостити оточуючих.
Нескладний рецепт дозволить швидко приготувати оригінальне частування.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат “Великодній вінок”.
Інгредієнти:
Для паски:
- молоко — 300 мл;
- живі дріжджі — 25 г;
- борошно — 700 г;
- яйця — 3 шт.;
- вершкове масло — 100 г;
- цукор — 150-200 г;
- родзинки — 150 г;
- ванільний цукор — 10 г.
Глазур:
- желатин — 1 ст. л.;
- цукор — 200 г;
- вода — 2+6 ст. л.
Приготування
- Приготувати опару: змішати молоко, 2 ст. л. цукру, дріжджі та 200 г борошна. Залишити опару на 30 хвилин.
- Відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукор, ванільний цукор і добре збийте віночком до білого.
- До білків додайте трохи солі та збийте міксером до піків.
- До опари додайте жовтки, перемішайте. Додати розтоплене вершкове масло. Потім акуратно вмішайте білки.
- Просійте борошно і замісіть тісто (місити мінімум 10 хвилин). Залишіть у теплому місці на 1 годину.
- Додайте в тісто родзинки та залиште ще на 30 хвилин.
- Розкладіть тісто по стаканчиках на 1/2 або на 1/3 залежно від того, яку шапочку хочете отримати. Залишіть ще на 20 хвилин. Випікайте в духовці 10 хвилин при 100°C і 25-30 хвилин при 180°C. Покрийте глазур’ю і прикрасьте на свій смак.
- Для глазурі змішайте 1 ст. л. желатину з 2 ст. л. води. До 200 г цукру додайте 6 ст. л. води та варіть після закипання 2-3 хвилини. Через 1 хвилину додайте набряклий желатин і вибийте міксером до потрібної консистенції (приблизно 3 хвилини).
Вас також можуть зацікавити новини:
Як збільшити пенсію: чи є сенс переходити на інший вид виплат чи подавати до суду (відео)
Кому і як вважають чорнобильські пенсії: як розібратися у формулах нарахувань