Новини

Смачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине молоко»

Раніше ми розповідали, як приготувати суфле з ягід.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 4 жовтки;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 50 г вершкового масла;
  • 80 г борошна;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;

Для суфле:

  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г згущеного молока;
  • 4 білки яєць;
  • 150 г цукру (+75 г для сиропу);
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 15 г желатину (50 мл води);

Для глазурі:

  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 120 г цукру;
  • 200 мл молока;
  • 7 г желатину.

Приготування:

Для приготування торта всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  1. Відокремте жовтки від білків. Важливо, щоб у білки не потрапила жодного грама жовтків. Білки відставте, а в жовтки додайте розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру, масу блендером потрібно збити до пишності. Додайте борошно, розпушувач і пакетик ванільного цукру, все ретельно розмішайте лопаткою або ложкою.
  2. Візьміть форму для випікання діаметром 20 см, вистеліть її пергаментом і викладіть тісто.
  3. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 20-25 хвилин.
  4. Для суфле в миску відправте розм’якшене масло, до нього додайте згущене молоко. Міксером збийте масу до світлого стану.
  5. Замочіть желатин у невеликій кількості води та залиште набухати.
  6. В окремому посуді збийте яєчні білки до густої білої піни, додайте 150 г цукру. Щоб отримати ще більш щільну білу масу в білки, можна додати дрібку лимонної кислоти.
  7. Приготуйте сироп з 75 г цукру і такої ж кількості води, уварюйте до тих пір, поки сироп трохи не загусне, він повинен цівкою стікати з ложки. На це піде близько 5 хвилин. Влийте сироп у білки та продовжуйте збивати.
  8. Поставте желатин на вогонь, щоб він розтопився і теж тонким струмком введіть його в білкову масу і добре збийте. Суфле готове.
  9. Отримане суфле залийте в заздалегідь підготовлену форму з коржем тіста на дні і залиште в холодильнику до повного застигання.
  10. Приготуйте глазур. До 7 грамів желатину влийте трохи молока та розмішайте масу.
  11. З’єднайте в мисці цукор та какао, перемішайте, додайте молоко, і знову все перемішайте. Перелийте глазур у каструльку і поставте на вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зробіть вогонь менше та проваріть глазур до загусання. У гарячу глазур додайте набряклий желатин і розмішайте до його розчинення. Глазур має охолонути до кімнатної температури.
  12. Вийміть торт із форми і вилийте на нього глазур, рівномірно розподіливши її по всьому торту.
  13. Торт приберіть у холодильник на 10-15 хвилин, після чого можна насолоджуватися смачним, легким та повітряним десертом.
Метки: выпечка рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56
  • Статті

Чи правильно нараховано пенсію: чи варто звертатися до суду

Не дуже великі пенсії, високий прожитковий рівень, високі та зростаючі ціни, інфляція – все це…

16/09/2024 16:49