Гречаники з м’ясом
Гречаники – традиційна страва української кухні, особливо популярна на Закарпатті. По суті, це котлети з вареної гречки. Вони можуть бути пісними, але зазвичай їх роблять із м’ясом.
Інгредієнти
М’ясний фарш – 500 г, відварена гречка – 500 г, цибуля – 2 шт., яйця – 2 шт., борошно або панірувальні сухарі – 100 г, олія соняшникова – 60 г, сіль, перець, коріандр – за смаком.
Як готувати
-
Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді.
-
Готову цибулю змішати з гречкою, м’ясним фаршем, яйцями та спеціями. Яйця краще додавати по одному, щоб маса не була надто рідкою. Суміш має нагадувати звичайний фарш для котлет.
-
Сформувати котлети і обваляти їх у борошні.
-
Обсмажити на сковороді під закритою кришкою до рум’яної скоринки.
-
Після гречаники запекти у духовці 10-15 хвилин.
-
Щоб страва вийшла соковитішою, її можна запікати зі сметанним, томатним або грибним соусом.
-
Подавати гречаники можна з тушкованими або сирими овочами.