П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГречаники з м'ясом – два в одному: можна рецепт використовувати і в...

Гречаники з м’ясом – два в одному: можна рецепт використовувати і в пісному меню

Этот материал также доступен на русском языке
Досвідчені господині знають, як догодити всім членам сім'ї: і тим, хто тримає пост, і тим, хто харчується зазвичай.

Гречаники з м’ясом

Гречаники – традиційна страва української кухні, особливо популярна на Закарпатті. По суті, це котлети з вареної гречки. Вони можуть бути пісними, але зазвичай їх роблять із м’ясом.

Інгредієнти

М’ясний фарш – 500 г, відварена гречка – 500 г, цибуля – 2 шт., яйця – 2 шт., борошно або панірувальні сухарі – 100 г, олія соняшникова – 60 г, сіль, перець, коріандр – за смаком.

Як готувати

  • Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді.

  • Готову цибулю змішати з гречкою, м’ясним фаршем, яйцями та спеціями. Яйця краще додавати по одному, щоб маса не була надто рідкою. Суміш має нагадувати звичайний фарш для котлет.

  • Сформувати котлети і обваляти їх у борошні.

  • Обсмажити на сковороді під закритою кришкою до рум’яної скоринки.

  • Після гречаники запекти у духовці 10-15 хвилин.

  • Щоб страва вийшла соковитішою, її можна запікати зі сметанним, томатним або грибним соусом.

  • Подавати гречаники можна з тушкованими або сирими овочами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні