Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніші нудлі по-українськи – ідеальна страва для ситного обіду: найвдаліший рецепт

Найсмачніші нудлі по-українськи – ідеальна страва для ситного обіду: найвдаліший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Нудлі прийшли до нас із німецької кухні, але сьогодні ми їх приготуємо українською. Цю страву можна приготувати не лише на обід, а й на святковий стіл.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску з вишнею.

Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • Сіль та перець – за смаком.

Для нудлів:

  • 0,5 склянки кефіру;
  • Щіпка соди;
  • Сіль – до смаку;
  • Борошно;
  • Пару гілочок кропу;
  • 2 зубчики часнику.
  • сода – 1/4 ч. л.

Приготування:

  1. У казані або глибокій сковороді обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору, додайте нарізане м’ясо, посоліть і поперчіть. Спочатку все потрібно прожарити, а потім додати воду та тушкувати до готовності.
  2. У миску налийте кефір, всипте соду та сіль, добре розмішайте. Частками введіть просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. Тісто розкотіть у корж, товщиною до 0,5 см, змастіть його олією, посипте зверху подрібненим кропом і часником, заверніть у тугий рулет.
  4. Наріжте рулет на шматочки шириною до 2-3 см, можна і більше.
  5. Коли м’ясо буде готове, додайте картоплю, воду і тушкуйте, поки вона не звариться, після цього зверху на картоплю викладіть нудлі і протушкуйте під закритою кришкою щонайменше 15 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні