Раніше ми розповідали, як приготувати заварне тісто для пиріжків.
Інгредієнти:
- кефір – 400 мл;
- сметана – 3 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- борошно – 750 г.
Начинка – на ваш смак.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і просійте борошно, але не все, а приблизно 450-500 г.
- Зробіть поглиблення та влийте кефір у серединку, всипте цукор та сіль, додайте сметану.
- Злегка перемішайте, щоб сметана з’єдналася з кефіром, борошно не чіпаємо.
- Додайте соду і знову розмішайте. Коли з’являється пінка, можна додавати олію, саме вона допомагає пиріжкам при смаженні не вбирати багато олії.
- Замісити тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким, але не липнути до рук.
- Розріжте тісто на частини, сформуйте ковбаску, наріжте на порційні шматочки, розкотіть їх у коржики. Викладіть начинку по центру і зліпіть таким чином кожен пиріжок.
- Обсмажте пиріжки на попередньо розігрітій сковороді з олією із двох боків до повної готовності.