Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЖитлова субсидія у літній час: кому обов'язково подати нову заяву на допомогу

Житлова субсидія у літній час: кому обов’язково подати нову заяву на допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Однією з головних для багатьох українців є комунальні платежі. Для того щоб підтримати громадян з невисокими доходами, уряд України виплачує їм додаткову субсидію на неопалювальний період. Кому потрібно подати нову заяву на житлову субсидію в цей час, розповідаємо в цьому матеріалі.

За даними, наданими Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, у квітні завершується опалювальний сезон, тому деяким громадянам знадобиться подати нову заяву на призначення житлової субсидії. Неопалювальний сезон триватиме до 30 вересня 2024 року.

Більшість субсидій буде автоматично продовжено на неопалювальний сезон тим громадянам, у яких дані про їхній майновий стан або склад сім’ї не змінилися. 

Але багатьом субсидіантам доведеться знову звернутися за нарахуванням допомоги від держави на оплату ЖКП.

Раніше ми розповідали, що пенсіонери отримають часткову компенсацію витрат на комунальні послуги.

Хто має подати заяву на субсидію в літній час

Звернутися за новим призначенням субсидії на неопалювальний сезон потрібно, якщо в опалювальний сезон розмір плати за ЖКП та витрат на управління багатоквартирним будинком не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу.

Як подати заяву на субсидію в неопалювальний період

Подати заяву на субсидію до органів Пенсійного фонду України будь-яким зручним способом, зокрема й онлайн.

“У разі подання заяви протягом двох місяців із початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання”, – наголосили у ПФУ.

Там нагадали, що під час призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон ураховується середньомісячний сукупний дохід за III та IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсія враховується в розмірі, нарахованому за березень 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Вік не звільняє від податку: пенсіонери теж платитимуть за квадратні метри (відео)

Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті