Для цього пирога не потрібно замішувати тісто, розкочувати його, він готується на основі лаваша та фаршу.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти лаваш в домашніх умовах.
Інгредієнти:
лаваш – 2 листочки;
фарш (свино-яловичий) – 750 г;
цибуля – 3 шт.;
сіль та спеції – за смаком.
Для заливки:
яйце – 3 шт.;
сметана (будь-якої жирності) – 200 г;
сир (твердий або моцарелла) – 200 г;
сіль та спеції – за смаком.
Приготування:
- Цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці. Додайте в м’ясний фарш разом із сіллю та спеціями, добре перемішайте.
- Приготуйте заливку. У глибокій мисці змішайте сметану, яйця та улюблені спеції, збийте віночком до однорідної маси.
- Сир натріть на тертці.
- Лаваш щедро намажте фаршем і туго загорніть рулетом. Це ж зробіть і з іншим листом.
- Наріжте лаваш на однакові по висоті шматочки і викладіть у форму для запікання, попередньо змащену олією.
- Зверху вилийте заливку.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. За 10 хвилин до завершення запікання дістаньте пиріг і посипте зверху сиром і відправте запікатися на 10 хвилин.
- Дайте пирогу трохи охолонути і можете сміливо діставати його з форми.
Смачного!