Французький десерт із заварного крему під хрусткою золотистою скоринкою подають у керамічному посуді, а готують на основі молока або вершків, рому та навіть лаванди, з додаванням шоколаду, кориці, ванілі, роблять солоний варіант і навіть подають із лікером. Ми пропонуємо вам класичний варіант крем-брюле, розрахований на дві порції.
Інгредієнти
- вершки – 300 мл,
- ваніль – ½ ч.л,
- яйця (жовтки) – 3 шт,
- цукор – 50 г,
- пудра цукрова – 20 г + 1 ст.л. для посипання.
Раніше ми писали, як приготувати ароматне та розсипчасте лимонне печиво, яке назавжди підкорить серця любителів солодкого.
Приготування
- Налийте вершки в невелику каструлю з товстим дном. Додайте в неї ваніль і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
- Збийте жовтки з цукром до однорідної маси. Щойно вершки почнуть кипіти, повільно тонкою цівкою влийте їх у жовтки, постійно крем.
- Покладіть дві середні формочки для випічки ємністю близько 200 мл кожна у форму для випічки з високими бортами. Розігрійте духовку до 150°C.
- Розлийте вершкову масу у формочки.
- Наповніть форму для випікання холодною водою на дві третини і помістіть її в гарячу духовку.
- Випікайте десерт протягом приблизно 40 хвилин, але починайте перевіряти готовність десерту не пізніше, ніж через 30 хвилин, бо перепекти крем-брюле дуже легко. Тоді він хоч і залишиться їстівним, але буде занадто щільним і яєчним. Зважайте, що десерт застигне і стане щільнішим.
- Охолодіть крем-брюле, накрийте та поставте в холодильник.
- Посипте верхівки додатковим цукром і карамелізуйте його під грилем у духовці або за допомогою кондитерського газового пальника.
- Прикрасьте десерт свіжими ягодами та листям десертної м’яти за бажання.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсійний вік в Україні 54 роки? Коли українці зможуть вийти на пенсію (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)