Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрацюючим пенсіонерам підвищать пенсії: коли чекати на гроші

Працюючим пенсіонерам підвищать пенсії: коли чекати на гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок своєї пенсії за кожні два роки, що минули з дати призначення або останнього перерахунку пенсії.

Для пенсіонерів, які продовжують працювати, заплановано автоматичний перерахунок пенсій з урахуванням додаткового стажу з 1 квітня.

Нагадаємо, пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок своєї пенсії за кожні два роки, що минули з дати призначення або останнього перерахунку пенсії. У цих випадках насамперед відбувається перерахунок пенсії за стажем. Але якщо це вигідно, то можуть переглянути і коефіцієнт заробітної плати за умови, що останні два роки пенсіонер офіційно отримував хорошу зарплату.

Нагадаємо, ми розповідали про те, що чекає на пенсіонера, якщо він вирішив зайнятися підприємництвом.

Чи потрібно подавати заяву?

Раніше, щоб зробити такий перерахунок, потрібно було обов’язково подавати заяву до Пенсійного фонду. Зараз навіть якщо заява не подається, то перерахунок рано чи пізно здійснюється автоматично.

Останніми роками цей перерахунок не проводять саме у квітні, тому що змінилися терміни надання звітності: була щомісячна, а стала щоквартальною.

Відповідно, у березні у Пенсійному фонді ще немає відомостей про сплату внесків людей за перші місяці року, тому право на перерахунок пенсії з 1 квітня визначається лише ближче до травня. Потім такий перерахунок провадиться заднім числом.

Доплату за квітень і травень, швидше за все, буде здійснено у червні.

Нове на сайті