Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНічний обстріл України та ситуація на фронті на ранок 30 березня –...

Нічний обстріл України та ситуація на фронті на ранок 30 березня – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі 30 березня 2024 року ворог вкотре атакував Україну. Загалом зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА "Shahed", дев'ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України в межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Також Росія вдарила по Донецькій області 4 зенітними керованими ракетами С-300/С-400, а також безпілотниками з мису Чауда (ТОТ українського Криму).

На фронті минулої доби сталося 72 бойові зіткнення.

Загалом ворог завдав 38 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 98 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Минулої доби авіаційні удари отримали населені пункти Кириківка Сумської області; Бочкове, Успенівка, Хрипуни, Ізюмське, Зибіне, Лиман Харківської області; Новоєгорівка в Луганській області; Терни, Ямполівка, Андріївка, Часів Яр, Іванівське, Олександропіль, Карлівка, Курахове, Бердичі, Невельське, Новобахмутівка, Межове, Яснобродівка, Красногорівка, Костянтинівка, Старомайорське Донецької області; Оріхів, Новоданилівка та Роботине у Запорізькій області.

Під артилерійським вогнем було близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка в Луганській області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки в районах населених пунктів Клищіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 20 атак у районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Тоненьке, Семенівка, Першотравневе та Невельське, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи з рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка та Водяне Донецької області, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 безуспішні атаки на позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та на північний захід від Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Минулої доби 3 рази атакував позиції наших військ.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 1 пункту управління, 1 засобу протиповітряної оборони та 10 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано поразки по 2 районам зосередження особового складу, двом засобам протиповітряної оборони та артилерійському засобу окупантів.

Нове на сайті