Пісна грибна підлива
До будь-якого гарніру: будь-то макарони, пюре з картоплі або розсипчасті каші відмінно підійде грибна підлива, приготована зі звичайних, магазинних печериць. Таку підливу багато хто любить їсти в самостійному вигляді, просто з хлібом. Підлива виходить насиченою, з яскраво відчутним грибним смаком і надзвичайно смачною.
Готується вона абсолютно не складно та швидко, на сковороді. Якщо замість води ви використовуватимете грибний бульйон, особливо зварений з лісових грибів, підливу вийде нереально ароматною.
Спробуйте приготувати і ці пісні страви:
- Пісний тертий пиріг з варенням – ідеальний бюджетний десерт, який ні в чому не поступиться здобній випічці.
- Збираємо в скарбничку рецепти пісного меню – шоколадні кекси до чаю.
- Паштет з квасолі з горіхами – найкраща поживна пряна закуска до обіду.
- Гречаний суп із рибними фрикадельками – ідеальна страва для нестрогих днів посту
Інгредієнти:
Печериці – 100 грамів, цибуля – 1 штука, овочевий бульйон – 0,5 літра, соєвий соус – 2 столові ложки, пшеничне борошно – 2 столові ложки, маргарин або рослинна олія, приправи, сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- У великій сковороді розтопити маргарин або розігріти олію, додати нарізані цибулю та гриби.
- Обсмажити протягом 1-2 хвилин на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього, влити в сковороду овочевий бульйон та соєвий соус.
- Поступово всипати в бульйон борошно, постійно помішуючи.
- Готувати підливу при повільному кипінні протягом хвилини, щоб вона загуснула.
- При постійному помішуванні додати до соусу приправу, сіль та мелений перець.
- Готувати на дуже маленькому вогні протягом декількох хвилин до повного загусання соусу.
Подати з будь-яким гарніром.