Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатУкраїнців попередили – кому обов'язково внести дані про свою нерухомість до Держреєстру

Українців попередили – кому обов’язково внести дані про свою нерухомість до Держреєстру

Этот материал также доступен на русском языке
Громадян України закликають внести дані про нерухоме майно, яке їм належить, до Державного реєстру нерухомості. Хто має це зробити та для чого, читайте в цьому матеріалі.

Якщо громадянин України володіє нерухомістю, право на яку було отримано до 2013 року, то йому слід внести дані про такі об’єкти до Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно. 

Хто має внести дані про свою нерухомість до Держреєстру 

Згідно з поясненням Департаменту адміністративних послуг Львівської міськради, до 2013 року права власності на нерухоме майно реєструвалися Бюро технічної інвентаризації (БТІ). Воно видавало документ про право власності, виписку з реєстру або ставило відповідний штамп на самому документі. 

Раніше ми писали, що в Україні змінилися правила вступу в спадщину.

Чому право власності на нерухомість недійсне

Документи про право власності, видані у 80-х – 90-х роках, на звичайному папері, а не на нотаріальному бланку, і не зареєстровані в БТІ, слід обов’язково реєструвати. Якщо на документах немає штампів, відміток чи виписки з БТІ, фактично право власності вважається не підтвердженим, попри те, що людина прожила у квартирі чи будинку багато років. 

Якщо ж на документах є хоча б один штамп, відмітка БТІ або є виписка з реєстру БТІ, тоді документи вважаються дійсними та право власності на нього визнається. 

Проте під час продажу або іншого відчуження такої нерухомості, інформація має бути внесена до Державного реєстру прав для синхронізації баз даних. 

Перерахунок пенсій з 1 квітня: чому працюючі пенсіонери не отримають підвищення виплат (відео)

Важливі нюанси допомоги малозабезпеченим сім’ям: від чого залежить розмір виплат (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні