Хоча сам рецепт досить незвичайний. Ми звикли готувати вергуни на кислому молоці або кефірі, а цей рецепт передбачає використання сметани та коньяку.
Раніше ми розповідали, як приготувати вергуни з двох інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Борошно – 320 г;
- Курячі яйця – 3 шт. (потрібні тільки жовтки);
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сода – 0,5 чайної ложки;
- Сіль – щіпка;
- Сметана – 60 г;
- Коньяк – 40 мл;
- Рослинна олія – 250 мл для смаження;
- Цукрова пудра.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і збийте в ній жовтки з цукром, додайте трохи солі.
- Додайте сметану і всипте соду, перемішайте, щоб сода почала працювати. Влийте коньяк, всипте борошно і замісіть тісто.
- Накрийте його плівкою чи рушником і нехай відпочине 10-15 хвилин.
- Розкотіть тісто у вигляді коржа, товщиною 3 мм, потім розріжте його на вертикальні смужки, а кожну смужку розріжте навскіс, таким чином, щоб вийшли ромби.
- У центрі цього ромба потрібно зробити надріз і простягнути крізь нього верхню частину ромба.
- Налийте на сковороду олію та розігрійте на плиті, смажте вергуни з двох сторін у достатній кількості олії.
- Готові хрустики можна посипати цукровою пудрою для краси.