П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних хрустиків ви точно ще не готували: незвичайний рецепт популярних смаколиків

Таких смачних хрустиків ви точно ще не готували: незвичайний рецепт популярних смаколиків

Этот материал также доступен на русском языке
Хрустики або вергуни - улюблені ласощі практично в кожній родині. Вони пишні, повітряні та дуже смачні. А найголовніше – готуються легко та просто. Сьогодні ділимося рецептом хрустиків, які полонять серце кожного. І все завдяки одному секретному інгредієнту.

Хоча сам рецепт досить незвичайний. Ми звикли готувати вергуни на кислому молоці або кефірі, а цей рецепт передбачає використання сметани та коньяку.

Раніше ми розповідали, як приготувати вергуни з двох інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Борошно – 320 г;
  • Курячі яйця – 3 шт. (потрібні тільки жовтки);
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Сметана – 60 г;
  • Коньяк – 40 мл;
  • Рослинна олія – 250 мл для смаження;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і збийте в ній жовтки з цукром, додайте трохи солі.
  2. Додайте сметану і всипте соду, перемішайте, щоб сода почала працювати. Влийте коньяк, всипте борошно і замісіть тісто.
  3. Накрийте його плівкою чи рушником і нехай відпочине 10-15 хвилин.
  4. Розкотіть тісто у вигляді коржа, товщиною 3 мм, потім розріжте його на вертикальні смужки, а кожну смужку розріжте навскіс, таким чином, щоб вийшли ромби.
  5. У центрі цього ромба потрібно зробити надріз і простягнути крізь нього верхню частину ромба.
  6. Налийте на сковороду олію та розігрійте на плиті, смажте вергуни з двох сторін у достатній кількості олії.
  7. Готові хрустики можна посипати цукровою пудрою для краси.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні