Для цього рецепта підійде сир із яскравим смаком і ароматом, так палички стануть ще смачнішими. Таку страву можна випікати та в мікрохвильовці за потужності 700 Вт протягом 3 хвилин.
Інгредієнти
- сир твердий – 100 г,
- борошно – 100 г,
- молоко – 50 мл,
- масло вершкове – 40 г,
- майонез – 2 ст.л,
- розпушувач – 0,5 ч.л,
- сіль – за смаком,
- паприка копчена – 1 ч.л,
- насіння кунжуту або льону – за смаком.
Раніше ми писали, як приготувати вершкові ватрушки з курячого фаршу.
Приготування
- Натерти сир і холодне вершкове масло на крупну тертку.
- Додати молоко, майонез, борошно з розпушувачем і копчену паприку. Сіль додавайте обережно, адже сир уже солоний, і це може вплинути на загальний смак випічки.
- Замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і приберіть у холодильник приблизно на пів години.
- Розкачати тісто тонким шаром, посипати кунжутом або льоном і прокатати їх качалкою, щоб насіння щільно прилипло до тіста.
- Нарізати тісто на смужки завширшки 1-2 см, викласти їх на деко, попередньо застелене пергаментним папером.
- Випікати сирні палички в розігрітій до 180 ⁰С духовці до золотистого кольору протягом 7-10 хвилин.
У гарячому вигляді палички будуть трохи м’якими, але після того, як охолонуть, стануть хрусткими та ламкими.
Смачного!
Важливо: стежте за своєю духовкою, сирні палички печуться дуже швидко і можуть підгоріти.
Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування
Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсійних виплат – кого це стосується (відео)