Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий сирний торт з ківі, який не потрібно випікати у духовці

Легкий сирний торт з ківі, який не потрібно випікати у духовці

Этот материал также доступен на русском языке
На вихідні збирається вся родина і хочеться приготувати щось смачненьке. Можна скуштувати легкий сирний торт з ківі, який не потрібно випікати у духовці.

Творожний торт з ківі

Інгредієнти

Печиво  – 200 г
Масло вершкове – 100 г
Сир м’який – 500 г
Вершки 30% жирності та вище – 250 мл
Цукровий пісок – 100-200 г + 2 ст.л.
Ківі – 5 шт + 2 на прикрасу
Лімонний сік – 2 ст.л.
Желатин – 30 гр (3 ст.л. з гіркою) + 5 гр (1/2 ст.л.)

Приготування

  • В одну склянку насипати 30 г желатину та залити 200 мл води, в іншу склянку насипати 5 г желатину та залити 100 мл води та залишити для набухання на час, зазначений на упаковці.
  • Печиво поламати і покласти в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити в крихту.
  • Вершкове масло розтопити, додати до крихти з печива і добре перемішати.
  • Викласти масу на дно роз’ємної форми, розрівняти та добре утрамбувати. Прибрати у холодильник на 30 хвилин.

Готуємо желатинову частину.

  • У миску покласти нарізані кубиками 5 ківі, цукор 100-200 г, залежно від кислоти сиру або смакових уподобань, 1 ст.л. лимонного соку та набряклий желатин 30 г (той, якого більше).
  • Підігрівати, постійно помішуючи, на слабкому вогні або водяній бані до повного розчинення желатину.
  • Остудити до теплого стану.
  • Сир збити міксером.
  • Додати до сиру желатинову суміш з ківі, перемішати.
  • Охолоджені вершки збити до міцних піків.
  • Додати збиті вершки до сирної маси та ретельно перемішати.
  • Вилити сирну масу на основу з печива та прибрати в холодильник для застигання мінімум на 4 години.
  • За бажанням поверхню торта можна прикрасити ківі й желе.

Для желе: в миску покласти набряклий желатин 5 г. (той, якого менше), 2 ст.л. цукрового піску, 1 ст. лимонного соку та підігрівати, постійно помішуючи, на слабкому вогні або водяній бані до повного розчинення желатину.

  • Остудити до теплого стану.
  • Ківі порізати на часточки, викласти на поверхню торта та залити желе. Прибрати у холодильник до повного застигання желе.
  • Боки торта можна прикрасити подрібненими фісташками.

Подавати охолодженим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні