Творожний торт з ківі
Інгредієнти
Печиво – 200 г
Масло вершкове – 100 г
Сир м’який – 500 г
Вершки 30% жирності та вище – 250 мл
Цукровий пісок – 100-200 г + 2 ст.л.
Ківі – 5 шт + 2 на прикрасу
Лімонний сік – 2 ст.л.
Желатин – 30 гр (3 ст.л. з гіркою) + 5 гр (1/2 ст.л.)
Приготування
- В одну склянку насипати 30 г желатину та залити 200 мл води, в іншу склянку насипати 5 г желатину та залити 100 мл води та залишити для набухання на час, зазначений на упаковці.
- Печиво поламати і покласти в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити в крихту.
- Вершкове масло розтопити, додати до крихти з печива і добре перемішати.
- Викласти масу на дно роз’ємної форми, розрівняти та добре утрамбувати. Прибрати у холодильник на 30 хвилин.
Готуємо желатинову частину.
- У миску покласти нарізані кубиками 5 ківі, цукор 100-200 г, залежно від кислоти сиру або смакових уподобань, 1 ст.л. лимонного соку та набряклий желатин 30 г (той, якого більше).
- Підігрівати, постійно помішуючи, на слабкому вогні або водяній бані до повного розчинення желатину.
- Остудити до теплого стану.
- Сир збити міксером.
- Додати до сиру желатинову суміш з ківі, перемішати.
- Охолоджені вершки збити до міцних піків.
- Додати збиті вершки до сирної маси та ретельно перемішати.
- Вилити сирну масу на основу з печива та прибрати в холодильник для застигання мінімум на 4 години.
- За бажанням поверхню торта можна прикрасити ківі й желе.
Для желе: в миску покласти набряклий желатин 5 г. (той, якого менше), 2 ст.л. цукрового піску, 1 ст. лимонного соку та підігрівати, постійно помішуючи, на слабкому вогні або водяній бані до повного розчинення желатину.
- Остудити до теплого стану.
- Ківі порізати на часточки, викласти на поверхню торта та залити желе. Прибрати у холодильник до повного застигання желе.
- Боки торта можна прикрасити подрібненими фісташками.
Подавати охолодженим.