Новини

Готуємо смачно: печінка по-французьки – вишукана, але дуже проста у приготуванні страва

Печінка по-французьки

Щоб отримати м’яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніровці, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою. Печінка виходить настільки ніжною та м’якою, що її навіть жувати не потрібно.

Інгредієнти

Печінка – 500 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, борошно – 2 столові ложки, сметана 20% – 2 столові ложки, твердий сир – 120 грамів, перець, сіль та олія – за смаком.

Приготування

  • Печінку очистити від плівки, вимити і нарізати на шматочки завтовшки близько одного сантиметра.
  • Борошно змішати із сіллю та меленим перцем.
  • У яйця додати сіль і збити вінчиком.
  • Кожен шматочок печінки обваляти в борошні з усіх боків, потім – в яєчній суміші.
  • Викласти на розпечену сковороду з олією і обсмажити по одній хвилині з кожного боку. Потім викласти у форму для запікання.
  • Сир натерти на великій тертці.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
  • На сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості, а потім моркву до готовності.
  • Остудити і додати сметану, сіль, а потім перемішати.
  • На кожен шматочок печінки викласти овочеву начинку, а зверху посипати сиром.
  • Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

Благодійний фонд пропонує продуктову допомогу – як подати на неї заявку

Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

18/05/2024 09:25
  • Гроші

Відкрито реєстрацію на отримання двох видів фінансової допомоги – як подати заявку

Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…

18/05/2024 08:35
  • Новини

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…

18/05/2024 07:29
  • Новини

Свята та народні прикмети 18 травня – чому цього дня обов’язково печуть вівсяне печиво

18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…

18/05/2024 06:27
  • Новини

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині

Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…

18/05/2024 05:31
  • Новини

Ніколи не засипайте цей порошок у пральну машину – дуже пошкодуєте

Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити…

17/05/2024 23:51