Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПродукти, одяг і засоби гігієни та побутові послуги: де нададуть допомогу -...

Продукти, одяг і засоби гігієни та побутові послуги: де нададуть допомогу – інформація по всій Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато людей похилого віку опинилися в тяжкій життєвій ситуації. Якщо вам потрібна допомога або ви знаєте людину, яка цього потребує, ми підготували інформацію про благодійні фонди і організації, які зараз надають підтримку українцям*.

Нададуть продукти, одяг і засоби гігієни

Дніпропетровська область

Центр підтримки ВПО «24» – надається волонтерська допомога ВПО та всім, хто потрапив у складну життєву ситуацію через війну.

На базі центру працюють:

  • хостел (безоплатне тимчасове житло),
  • громадська пральня (послугою можна користуватися раз на два тижні, приносити не менше 4 кілограмів речей),
  • пункт видачі одягу та
  • гуманітарних наборів (уточнювати на місці).

Телефон (067) 68-68-738.
Адреса: Кривий Ріг, вулиця Маккейна, 24.

Київська область

«Армія спасіння «Київський Маяк» – благодійна організація раз на місяць пропонує допомогу переселенцям Подільського, Оболонського та Шевченківського районів Києва:

  • засоби гігієни,
  • продукти,
  • постіль,
  • посуд та інше (деталі уточнювати на місці).

Адреса: Київ, вулиця Світлицького, 28.

Одеська область

Благодійний фонд «Пліч-о-пліч» – надає гуманітарну допомогу (продукти, одяг, ковдри, постільна білизна, засоби гігієни, соціальна цирульня, майстерня тощо) людям з інвалідністю І та ІІ груп, багатодітним сім’ям, переселенцям, мешканцям і пенсіонерам міста і області.

Телефон (067) 127-00-09.
Адреса: Одеса, проспект Шевченка, 1/2.

Полтавська область

Гарячі обіди мобільної кухні — можуть зареєструватися переселенці, люди похилого віку, а також люди з інвалідністю (місцеві) І та ІІ груп. Допомога надається три рази на місяць. Реєстрація на обід кожного дня — з 10.30 до 12.30.

Телефон (095) 325-79-59.
Адреса: Полтава, проспект Миру, 24.

Харківська область

Спортивний та гуманітарний центр «АКВАРЕНА» – допомагають

  • продуктовими наборами,
  • юридичними консультаціями для ВПО,
  • непродовольчими товарами і речами.

Отримати гуманітарну допомогу можуть: багатодітні сім’ї; переселенці; інваліди І, ІІ та ІІ груп; пенсіонери (за віком);  малозабезпечені (довідка про взяття на облік у соцзахисті).

Адреса: Харків, вулиця Римарська, 26-а.

По всій Україні

  1. Онлайн-допомога від «Кримського фронту». Надає допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни сім’ям ВПО, які опинилися у складних життєвих обставинах. Необхідно оформити запит електронним листом, вказавши: ПІБ, ідентифікаційний код, перелік допомоги, якої потребуєте, номер телефону, місто проживання, номер відділення «Нової пошти» і додати фото довідки ВПО. Відправити запит на електронну пошту – [email protected].

  2. Адресна підтримка благодійного фонду «Let’s help». Фонд надає адресну підтримку у вигляді продуктових наборів (олія, крупи, макарони, цукор, сіль, спеції, борошно, консерви та інше) та засоби гігієни (підгузки для дорослих) самотнім людям поважного віку, яким понад 60 років, котрі не мають повнолітніх дітей та онуків і без статусу переселенця. На електрону пошту фонду – [email protected] – треба відправити листа з інформацією: ПІБ, рік народження, ідентифікаційний код, населений пункт, номер телефону отримувача.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

При отриманні будь-якої допомоги при собі треба мати оригінали документів – паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО або посвідчення. Також для уточнення наявних видів допомоги радимо одразу телефонувати до організації, але зверніть увагу, що лінії фондів можуть бути зайняті через наплив людей. Всю інформацію було взято з відкритих джерел та соцмереж.

*Ми знайшли благодійні організаціїї в п’яти областях України, де можна фізично отримати допомогу. Якщо ви проживаєте в іншому регіоні, то можете звернутися до благодійних фондів, які працюють по всій території України.

А в наступних публікаціях ми продовжимо розповідь про інші центри та види допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні